iltasyazilim
FD Üye
Maklube Pilavım Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr kuşbaşı et
*25 su bardağı pirinç
*5 su bardağı et suyu
*1 patates
*1 tane havuç
*Bir avuç bezelye ( isteğe bağlı)
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Maklube Pilavım Tarifi Yapılışı Güzel bir tarifimle geldim umarım beğenirsiniz
Öncelikle etimizin yumuşak olması için düdüklümüzden biraz haşlayalım Daha sonra tereyağ ve sıvı yağımızı koyup kuş başımızı biraz kavuralım Daha sonra havuç, bezelye ve patatesimizi küp küp doğrayıp onuda etimizin üzerine serelim Daha sonra yıkadığımız pirinçlerimizide üzerine serip et suyumuzu bir kaşık yardımı ile dökelim Eğer kaşık üzerine doğru et suyunu dökerseniz Alttaki sebzelerimiz yukarı çıkacaktır Daha sonra tuzumuzuda koyup kısık ateşte pişirmeye bırakalım Suyunu çekip pişince yuvarlak tepsimize ters çevirip salata ile servis ederek yiyebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun
*150 gr kuşbaşı et
*25 su bardağı pirinç
*5 su bardağı et suyu
*1 patates
*1 tane havuç
*Bir avuç bezelye ( isteğe bağlı)
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Maklube Pilavım Tarifi Yapılışı Güzel bir tarifimle geldim umarım beğenirsiniz
Öncelikle etimizin yumuşak olması için düdüklümüzden biraz haşlayalım Daha sonra tereyağ ve sıvı yağımızı koyup kuş başımızı biraz kavuralım Daha sonra havuç, bezelye ve patatesimizi küp küp doğrayıp onuda etimizin üzerine serelim Daha sonra yıkadığımız pirinçlerimizide üzerine serip et suyumuzu bir kaşık yardımı ile dökelim Eğer kaşık üzerine doğru et suyunu dökerseniz Alttaki sebzelerimiz yukarı çıkacaktır Daha sonra tuzumuzuda koyup kısık ateşte pişirmeye bırakalım Suyunu çekip pişince yuvarlak tepsimize ters çevirip salata ile servis ederek yiyebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun