iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi (Farklı Sunum) İçin Malzemeler
*Yarım kg dana kuşbaşı
*1 büyük boy patlıcan
*1 büyük boy patates
*1 su bardağı bezelye
*1 büyük boy havuç
*Tuzkarabiber
*Sıvı yağ
Pilav için;
*3 su bardağı pilavlık pirinç
*6 su bardağı ılık su
*Tuz
*2 3 yemek kaşığı margarin
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
Maklube Tarifi (Farklı Sunum) Yapılışı Pilav için;
Öncelikle pirinç 3045 dk tuzlu sıcak suyun içerisinde bekletilir Sonra süzülüp iyice yıkanır ve tencerede eritilen yağın içerisine alınır Yaklaşık 1520 dk pirinçler iyice kavrulana kadar karıştırılır Sonra ılık su eklenir, tuzunu da ekleyip kapağı kapatılır Kaynayana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşe alınarak suyu çekene kadar pişirilir
Kuşbaşı doğranmış et kızgın yağa atılır ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir, kontrol edilir pişmediyse azar azar sıcak su eklenerek et pişirilir Ayrı bir yerde küp küp doğranan patlıcanlar kızartılır
En sonunda et, patlıcan ve garnitür eklenerek etin olduğu tavada tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır
Ben hazır konserve garnitür kullandım eğer hazır kullanmayacaksanız patatesi havucu küp küp doğrayıp ayrı yerlerde haşlayınız, bezelyeyi de aynı şekilde haşlayıp et karışımına ilave ediniz
Şimdi kullanacağınız (şekil çıkarmak için )kabı sudan geçiriniz ( daha kolay çıkmasını sağlayacak) en alta pilavın yarısını üzerine etli karışımın yarısını kalan pilavı ve kalan eti koyup kaşıkla düzeltiyoruz ve ters çevirip tepsi ya da servis kabına alıyoruz
Benim canım klasik bir şekilde sunum yapmak istemedi ve fazlaca misafirim olduğundan rahat bir sunum için böyle bir şey tercih ettim
*Yarım kg dana kuşbaşı
*1 büyük boy patlıcan
*1 büyük boy patates
*1 su bardağı bezelye
*1 büyük boy havuç
*Tuzkarabiber
*Sıvı yağ
Pilav için;
*3 su bardağı pilavlık pirinç
*6 su bardağı ılık su
*Tuz
*2 3 yemek kaşığı margarin
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
Maklube Tarifi (Farklı Sunum) Yapılışı Pilav için;
Öncelikle pirinç 3045 dk tuzlu sıcak suyun içerisinde bekletilir Sonra süzülüp iyice yıkanır ve tencerede eritilen yağın içerisine alınır Yaklaşık 1520 dk pirinçler iyice kavrulana kadar karıştırılır Sonra ılık su eklenir, tuzunu da ekleyip kapağı kapatılır Kaynayana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşe alınarak suyu çekene kadar pişirilir
Kuşbaşı doğranmış et kızgın yağa atılır ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir, kontrol edilir pişmediyse azar azar sıcak su eklenerek et pişirilir Ayrı bir yerde küp küp doğranan patlıcanlar kızartılır
En sonunda et, patlıcan ve garnitür eklenerek etin olduğu tavada tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır
Ben hazır konserve garnitür kullandım eğer hazır kullanmayacaksanız patatesi havucu küp küp doğrayıp ayrı yerlerde haşlayınız, bezelyeyi de aynı şekilde haşlayıp et karışımına ilave ediniz
Şimdi kullanacağınız (şekil çıkarmak için )kabı sudan geçiriniz ( daha kolay çıkmasını sağlayacak) en alta pilavın yarısını üzerine etli karışımın yarısını kalan pilavı ve kalan eti koyup kaşıkla düzeltiyoruz ve ters çevirip tepsi ya da servis kabına alıyoruz
Benim canım klasik bir şekilde sunum yapmak istemedi ve fazlaca misafirim olduğundan rahat bir sunum için böyle bir şey tercih ettim