iltasyazilim
FD Üye
maklube nasıl yapılır
maklube tarifi oktay ressam
maklube yemeği yapımı
maklube yemek tarifi
Malzemeler :
750 gr Kuzu eti
2 kuru soğan
3 diş sarımsak
2 havuç
1 kase bezelye
4 patates
1 kg pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
Istikrarsız yağ
Tuzlu
Karabiber
Su
Tereyağ
Donatmak için:
Yeşil salata
Havuç
Kırmızı lahana
Yoğurt
Hazırlanışı :
Eti sıvıyağda kavurmaya başlayın sonradan üstüne doğranmış soğanı ve sarımsağı da ekleyin Bir zaman kavrulunca üstüne küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyerek birazcık su verip pişirin
Öteki tarafta tereyağını eritin Üstüne pirinci ekleyerek kavurun
Tencereyi tereyağı ile yağlayın Tencereye bezelye,havuç ve etten oluşan karışımı alın Üzerine kavrulmuş olan pirinçlerin bir ksımını ekleyin Daha sonraki kata evvelden sanki kıvamda kızarttığınız halka patateslerin yarısını dizin Patatesin üzerine kalan piricin yarısını serpin Daha sonraki kata her tarafta patates dizip üzerini pirinç ile kapatın Üzerine pişirecek değin sıcak su ek edin ve kısık ateşte pişirin(Altının yanmamasına itina gösterin)
bu arada maklubenin salata kısmını hazırlayın Pilav pişince genişce bir tencereye pilavı tenceresinden dosdoğru ters çevirin daha sonra kenarlarına sırası ile salata malzemelerini ve yoğurdu dökerek servis yapın *
maklube tarifi oktay ressam
maklube yemeği yapımı
maklube yemek tarifi
Malzemeler :
750 gr Kuzu eti
2 kuru soğan
3 diş sarımsak
2 havuç
1 kase bezelye
4 patates
1 kg pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
Istikrarsız yağ
Tuzlu
Karabiber
Su
Tereyağ
Donatmak için:
Yeşil salata
Havuç
Kırmızı lahana
Yoğurt
Hazırlanışı :
Eti sıvıyağda kavurmaya başlayın sonradan üstüne doğranmış soğanı ve sarımsağı da ekleyin Bir zaman kavrulunca üstüne küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyerek birazcık su verip pişirin
Öteki tarafta tereyağını eritin Üstüne pirinci ekleyerek kavurun
Tencereyi tereyağı ile yağlayın Tencereye bezelye,havuç ve etten oluşan karışımı alın Üzerine kavrulmuş olan pirinçlerin bir ksımını ekleyin Daha sonraki kata evvelden sanki kıvamda kızarttığınız halka patateslerin yarısını dizin Patatesin üzerine kalan piricin yarısını serpin Daha sonraki kata her tarafta patates dizip üzerini pirinç ile kapatın Üzerine pişirecek değin sıcak su ek edin ve kısık ateşte pişirin(Altının yanmamasına itina gösterin)
bu arada maklubenin salata kısmını hazırlayın Pilav pişince genişce bir tencereye pilavı tenceresinden dosdoğru ters çevirin daha sonra kenarlarına sırası ile salata malzemelerini ve yoğurdu dökerek servis yapın *