Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maklube Tarifi

Hoş geldin! codercou1 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Maklube Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Maklube Tarifi İçin Malzemeler

*750 gram kuşbaşı
*5 su bardağı pirinç
*5 tane orta boy patates
*2 tane soğan
*3 yemek kaşığı tereyağ
*3 su bardağı et suyu
*3 su bardağı su
*Ve tuz

Maklube Tarifi Yapılışı Merhaba nefis yemek tarifleri takipçileri Bu benim ilk tarifim Bu siteden çok faydalandım Herkese teşekkür ediyorum
Şimdi tarifimize geçelim Öncelikle princimize tuz ekleyip sıcak suyla ıslatıyoruz Pirincimiz beklerken patates ve soğanlarımızı soyup halka halka doğruyoruz Kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz Etimizi bir tencereye alıp yumuşayana kadar haşlıyoruz
Malzemelerimiz hazır olunca pirinçlerimizi iyice yıkıyoruz Maklubeyi yapacağımız tenceremize ilk önce haşladığımız etimizin bir kısmını yayıyoruz Üzerine kızarttığımız patates ve soğanın da bir kısmını diziyoruz
Yıkadığımız pirincimizin yarısını düz olacak şekilde tenceremize yerleştiriyoruz Tereyağımızdan küçük parçalar her tarafına paylaştırıyoruz Sonra tekrar etimizden patates ve soğan dan sırasıyla koyup en üste pirincimizi yayıyoruz Düz olacak şekilde yerleştiriyoruz Kalan yağımızı her tarafına küçük parçalar halinde dağıtıp koyuyoruz Tuzunu sıcak et suyumuzun ve normal suyumuzun içine koyup üstüne döküyoruz, ocakta kaynamaya başlayınca en küçük ocağa alıp altını kısıp pişmeye bırakıyoruz Piştikten sonra uygun bir tepside salata ve yoğurtla servis edebilirsiniz Afiyet olsun İlk tarifim yanlışım olduysa şimdiden Özür diliyorum Kolay gelsin

858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt