iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*1 buçuk su bardağı pirinç
*500 gr orta yağlı kuşbaşı
*Tereyağ
*2 buçuk su bardağı sıcak et suyu
*2 domates
*2 salatalık
*3 yaprak marul
*Maydanoz
*Yoğurt
*Zeytinyağı
*Tuz
*Limon suyu
Maklube Tarifi Yapılışı Kuşbaşı eti düdüklüde 15 dk pişirinTuzunu da ilave edin Daha önceden pirinci ıslatın Etler piştikten sonra suyunu süzün ve teflon bir tencereye biraz tereyağ koyup etleri 3 dk kavurun Ve tencereye düzgün boşluk bırakmadan yerleştirin Ardından suyu süzülmüş pirincide düzgün bir şekilde yerleştirip biraz bastırın ve haşladığınız etin suyundan 2 Buçuk su bardağı suyu ekleyip bir iki parça tereyağ atıp karştırmadan kapağı kapatın Suyu çekene kadar pişirin Pilav pişerken salatayı hazırlayın Pilav pişip dinlendikten sonra bir tepsiye alın ve tepsiye tam olarak düştüğünden emin olun Daha sonra tepsiye sırayla biraz salata biraz yoğurt ekleyerek tepsiyi kapatın Gerçekten lezzetli bir yemek
Not:tavuk etiyle de aynı şekilde yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN
*1 buçuk su bardağı pirinç
*500 gr orta yağlı kuşbaşı
*Tereyağ
*2 buçuk su bardağı sıcak et suyu
*2 domates
*2 salatalık
*3 yaprak marul
*Maydanoz
*Yoğurt
*Zeytinyağı
*Tuz
*Limon suyu
Maklube Tarifi Yapılışı Kuşbaşı eti düdüklüde 15 dk pişirinTuzunu da ilave edin Daha önceden pirinci ıslatın Etler piştikten sonra suyunu süzün ve teflon bir tencereye biraz tereyağ koyup etleri 3 dk kavurun Ve tencereye düzgün boşluk bırakmadan yerleştirin Ardından suyu süzülmüş pirincide düzgün bir şekilde yerleştirip biraz bastırın ve haşladığınız etin suyundan 2 Buçuk su bardağı suyu ekleyip bir iki parça tereyağ atıp karştırmadan kapağı kapatın Suyu çekene kadar pişirin Pilav pişerken salatayı hazırlayın Pilav pişip dinlendikten sonra bir tepsiye alın ve tepsiye tam olarak düştüğünden emin olun Daha sonra tepsiye sırayla biraz salata biraz yoğurt ekleyerek tepsiyi kapatın Gerçekten lezzetli bir yemek
Not:tavuk etiyle de aynı şekilde yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN