iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kuşbaşı et
*1 adet soğan
*2 adet patates
*2 adet havuç
*1, 5 su bardağı pirinç
*3 su bardağı et suyu
*Tuz
*Sıvıyağ
*Tereyağı
Maklube Tarifi Yapılışı Kuşbaşı eti düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirin Etin suyunu süzün ve ayırın Havucu ve patatesi doğrayın ve sıvı yağda kızartın Havlu kağıt üzerine koyarak yağını süzün Tencerenin altını ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın Soğanı halka halka doğrayın ve tencerenin altına dizin Üzerine etleri yerleştirin Pirincin yarısını koyunKızarmış patates ve havucu ekleyerek en üste kalan pirinci ekleyin Üzerine et suyu ve tuzu ekleyerek pişirin Piştikten sonra 15 dk dinlendirin Sonra tepsiye ters çevirin kenarlara salata ve yoğurt koyarak servis yapın Afiyet olsun
*500 gr kuşbaşı et
*1 adet soğan
*2 adet patates
*2 adet havuç
*1, 5 su bardağı pirinç
*3 su bardağı et suyu
*Tuz
*Sıvıyağ
*Tereyağı
Maklube Tarifi Yapılışı Kuşbaşı eti düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirin Etin suyunu süzün ve ayırın Havucu ve patatesi doğrayın ve sıvı yağda kızartın Havlu kağıt üzerine koyarak yağını süzün Tencerenin altını ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın Soğanı halka halka doğrayın ve tencerenin altına dizin Üzerine etleri yerleştirin Pirincin yarısını koyunKızarmış patates ve havucu ekleyerek en üste kalan pirinci ekleyin Üzerine et suyu ve tuzu ekleyerek pişirin Piştikten sonra 15 dk dinlendirin Sonra tepsiye ters çevirin kenarlara salata ve yoğurt koyarak servis yapın Afiyet olsun