iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler Pilavı için;
*2 su bardağı pirinç ( 1 saat öncesinden nişastası gidene kadar yıkanıp tuzlu suda bekletilecek )
*Kuş üzümü
*Bezelye
Üzeri için ;
*Bir kase kadar kuş başı doğranmış et
Arası katlar için;
*4 tane patates
*4 tane patlıcan
Maklube Tarifi Yapılışı Öncelikle pilavı için pirinçlerimizi nişastası gidene kadar yıkayıp tuzlu suda 1 saat kadar bekletiyoruz Sonra; Etlerimizi haşlıyoruz Suyunu dökmüyoruz Pilav için kullanacağız Ardından patatesler ve patlıcanlar küp küp doğrayıp kızartıyoruz
Pirinçleri yıkadıktan sonra suyunu süzüp içerisine bezelye ve kuş üzümü koyup harmanlıyoruz
Az bir şey kuyruk yağı ve normal yağ ile haşladığımız etleri kızartıyoruz
Orta boydan biraz daha küçük bir tencere kullandım
Tencerenin iç kısmını yağlıyoruz Halka halka çok ince olmayacak şekilde patatesler doğrayıp en alt kısmı kapatıyoruz
Patateslerin üzerine sırasıyla etleri ekliyoruz Sonra bir sıra patatesli, patlıcanlı karışımdan sonrasında pirinçlerin yarısını ortaya ekliyoruz Tekrar patatesli, patlıcanlı karışım en sona da kalan pirinçleri ilave ediyoruz Bu işlemleri yaparken hafif bastırıyoruz En sonunda et suyu ve normal su karışımı 3 su bardağı su ekliyoruz Bardakları yavaş yavaş eklememiz gerekiyor Bir bardak Su eklendikten sonra suyun çekmesini bekliyoruz Sonra kalan suları ilave ediyoruz Tarifte tuz vs belirtmeyi unuttum karışmların tuzlarını kendiniz ayarlayabilirsiniz En üstede tereyağı ufak ufak ekliyoruz kısık ateşte pişiriyoruz
Son olarak
Yemeğimiz piştikten sonra 15 dakika dinlendiriyoruz
Kulpları kenarlara değmeyecek şekilde bir fırın tepsisine ters çeviriyoruz Tam oturmazsa dağılır
Tencerenin üstüne malzemenin yapışmaması için vuruyoruz 5 10 dakikada ters bir şekilde dinleniyor yavaşça çıkarıyoruz
Servise yakın kenarlara salata ve yoğurt ekleyerek servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç ( 1 saat öncesinden nişastası gidene kadar yıkanıp tuzlu suda bekletilecek )
*Kuş üzümü
*Bezelye
Üzeri için ;
*Bir kase kadar kuş başı doğranmış et
Arası katlar için;
*4 tane patates
*4 tane patlıcan
Maklube Tarifi Yapılışı Öncelikle pilavı için pirinçlerimizi nişastası gidene kadar yıkayıp tuzlu suda 1 saat kadar bekletiyoruz Sonra; Etlerimizi haşlıyoruz Suyunu dökmüyoruz Pilav için kullanacağız Ardından patatesler ve patlıcanlar küp küp doğrayıp kızartıyoruz
Pirinçleri yıkadıktan sonra suyunu süzüp içerisine bezelye ve kuş üzümü koyup harmanlıyoruz
Az bir şey kuyruk yağı ve normal yağ ile haşladığımız etleri kızartıyoruz
Orta boydan biraz daha küçük bir tencere kullandım
Tencerenin iç kısmını yağlıyoruz Halka halka çok ince olmayacak şekilde patatesler doğrayıp en alt kısmı kapatıyoruz
Patateslerin üzerine sırasıyla etleri ekliyoruz Sonra bir sıra patatesli, patlıcanlı karışımdan sonrasında pirinçlerin yarısını ortaya ekliyoruz Tekrar patatesli, patlıcanlı karışım en sona da kalan pirinçleri ilave ediyoruz Bu işlemleri yaparken hafif bastırıyoruz En sonunda et suyu ve normal su karışımı 3 su bardağı su ekliyoruz Bardakları yavaş yavaş eklememiz gerekiyor Bir bardak Su eklendikten sonra suyun çekmesini bekliyoruz Sonra kalan suları ilave ediyoruz Tarifte tuz vs belirtmeyi unuttum karışmların tuzlarını kendiniz ayarlayabilirsiniz En üstede tereyağı ufak ufak ekliyoruz kısık ateşte pişiriyoruz
Son olarak
Yemeğimiz piştikten sonra 15 dakika dinlendiriyoruz
Kulpları kenarlara değmeyecek şekilde bir fırın tepsisine ters çeviriyoruz Tam oturmazsa dağılır
Tencerenin üstüne malzemenin yapışmaması için vuruyoruz 5 10 dakikada ters bir şekilde dinleniyor yavaşça çıkarıyoruz
Servise yakın kenarlara salata ve yoğurt ekleyerek servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun