iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı pirinç
*2 adet kuru soğan
*2 adet patates
*2 adet havuç
*2 adet tavuk göğsü
*Tuz
*Karabiber
*Köri
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*6 su bardağı kaynar su
Maklube Tarifi Yapılışı
1
*Pirinçleri yıkayıp süzülmesi için kenara ayırın
*Soğanları soyup halka halka doğrayın maklubeyi pişireceğiniz genişçe bir tencerenin dibine dizin
*Patatesi soyun, havuç ve patatesi de halka halka doğrayın ve bol yağda kızartın
*Soğanın üzerine kızarmış havuçları onun üzerine de kızarmış patatesleri dizin
*Ayrı bir tencere de küp küp doğranmış tavukları çok az bir yağda renkleri donene kadar soteleyin biraz köri ve tuz ekleyip karıştırın ve patatesin üzerine yayın
*Tavukları sotelediğiniz tencereye tereyağını koyup eritin ve üzerine sıvı yağ ekleyin
*Süzülen pirinçleri ekleyip kavurun tuz ve karabiber ekleyip karıştırın
*Tavuğun üzerine de kavrulmuş pirinçleri yayın
*Suyunu ekleyip kapağını kapatın kaynayana kadar orta ateşte daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
*Suyunu çekince altını kapatıp sofra bezine sarın 15 dakika kadar dinlendirin
*Genişce bir tepsiye yavaşça ters çevirin ki şekli bozulmasın
Afiyet olsun
*
*3 su bardağı pirinç
*2 adet kuru soğan
*2 adet patates
*2 adet havuç
*2 adet tavuk göğsü
*Tuz
*Karabiber
*Köri
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*6 su bardağı kaynar su
Maklube Tarifi Yapılışı
1
*Pirinçleri yıkayıp süzülmesi için kenara ayırın
*Soğanları soyup halka halka doğrayın maklubeyi pişireceğiniz genişçe bir tencerenin dibine dizin
*Patatesi soyun, havuç ve patatesi de halka halka doğrayın ve bol yağda kızartın
*Soğanın üzerine kızarmış havuçları onun üzerine de kızarmış patatesleri dizin
*Ayrı bir tencere de küp küp doğranmış tavukları çok az bir yağda renkleri donene kadar soteleyin biraz köri ve tuz ekleyip karıştırın ve patatesin üzerine yayın
*Tavukları sotelediğiniz tencereye tereyağını koyup eritin ve üzerine sıvı yağ ekleyin
*Süzülen pirinçleri ekleyip kavurun tuz ve karabiber ekleyip karıştırın
*Tavuğun üzerine de kavrulmuş pirinçleri yayın
*Suyunu ekleyip kapağını kapatın kaynayana kadar orta ateşte daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
*Suyunu çekince altını kapatıp sofra bezine sarın 15 dakika kadar dinlendirin
*Genişce bir tepsiye yavaşça ters çevirin ki şekli bozulmasın
Afiyet olsun
*