Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Maklube

Maklube

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Maklube Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet tavuk göğsü
*3 adet patlıcan
*4 orta boy patates
*1 buçuk su bardağı pirinç
*Kızartmak için sıvı yağ

Maklube Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuk göğsünü haşlıyoruz ister düdüklüde ister normal tencerede fark etmez Tavuk göğsü haşlanırken patlıcanlarımızı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz Sonra patateslerimizi soyup küp küp doğrayıp kızartıyoruz ardından patlıcanlarımızın suyunu sıkıp kızartıyoruz Kızartma esnasında tuzlarını atabilirsiniz Bunları ayrı bir tabağa alıyoruz Bir taraftan da pilavımızı* normal bire bir buçuk ölçüyle tuzunu atarak pişiriyoruz Haşlanan tavuk göğsünü didiyoruz Daha sonra bir kaseye önce patatesten sonra üzerine pilavdan daha sonra üzerine patates patlıcan tavuktan koyuyoruz, bastırıyoruz en son yine pilavdan koyarak bastırıyoruz ve servis yapacağımız tabağa ters çevirerek çıkarıyoruz (Aynı işlemi tencerede de yapabilirsiniz ben herkesin tabağına porsiyon şeklinde yapıyorum ) Yanına salata ve yoğurtla servis yapıyoruz Afiyet olsun

Similar threads

Maklube Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı pirinç *2 tavuk göğsü *4 büyük patates *2 kabak *2 patlıcan *1 kavanoz garnitür *Tuz, pulbiber, karabiber *Sıvı yağ *Süzme yoğurt *3 domates, salatalık *3 havuç *Marul *Kırmızı lahana *Süzme yoğurt Maklube Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Tavuklu Maklube Tarifi İçin Malzemeler *2 adet patlıcan *2 adet patates *2 adet havuç *1 su bardağı haşlanmış mısır *3 su bardağı pirinç *1 adet bütün tavuk Tavuklu Maklube Tarifi Yapılışı Öncelikle tavuğu haşlıyoruz Soğuduktan sonra didiyoruz ,daha sonra havuç patates ve patlıcanı küp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Tavuklu Maklube Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı pirinç *1 kilo tavuk göğsü *3 tane patlıcan *3 tane kabak *3 tane havuç *2 tane patates Süslemek için: *Yeşillik salata ve yoğurt Tavuklu Maklube Tarifi Yapılışı Patlıcan, kabak, havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Maklube Tarifi İçin Malzemeler *4 tavuk göğsü *3 patlıcan *4 havuç *4 patates *Yarım konserve bezelye *4 su bardağı *pirinç *Tuz *Karabiber *Sıvıyağ *810 su bardağı su * Maklube Tarifi Yapılışı Tavukları haşlıyoruz ve didiyoruz Patates havuç ve patlıcanları küp küp doğrayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Maklube Tarifi İçin Malzemeler *1 tane tavuk göğsü *4 tane soğan (Bol soğan da kullanabilirsiniz ben bol kullanıyorum) *3 su bardağı pirinç *3 tane patates *3 tane sivri biber *1 tane kapya biber *2 orta boy patlıcan *2 tane orta boy domates *Sıvı yağ *Tereyağı *Tuz, karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,758Kullanıcılar
yurhıgvSon üye
Üst Alt