iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*Kuş başı dana Eti (Göz kararı)
*1 adet büyük boy patates
*2 su bardağı pirinç
Maklube Tarifi Yapılışı Eti’mizi güzel bi şekilde pişiriyoruz
Patatesimizi küçük küp şeklinde soyup doğruyoruz ve kızartıyoruz Tenceremizin tabanına etimizi yerleştiriyoruz Sonra biraz yıkadığımız pirinç den ilave edip orta ya patatesimizi ilave edip kalan pirincimizi de en üste ilave edip kaynamış suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip pişirmeye bırakıyoruz Piştikten sonra geniş bir tepsiye tenceremizi dikkatli bir şekilde ters çeviriyoruz Kenarlarına şerit ve aralıklar la mevsim salatamız ve yoğurt koyuyoruz Herkeze afiyetler olsun
NOT: çok lezzetli bir yemek benim yengem yapmıstı İlk çok lezzetliydi herkeze yapıp yemenizi tavsiye ederim
*Kuş başı dana Eti (Göz kararı)
*1 adet büyük boy patates
*2 su bardağı pirinç
Maklube Tarifi Yapılışı Eti’mizi güzel bi şekilde pişiriyoruz
Patatesimizi küçük küp şeklinde soyup doğruyoruz ve kızartıyoruz Tenceremizin tabanına etimizi yerleştiriyoruz Sonra biraz yıkadığımız pirinç den ilave edip orta ya patatesimizi ilave edip kalan pirincimizi de en üste ilave edip kaynamış suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip pişirmeye bırakıyoruz Piştikten sonra geniş bir tepsiye tenceremizi dikkatli bir şekilde ters çeviriyoruz Kenarlarına şerit ve aralıklar la mevsim salatamız ve yoğurt koyuyoruz Herkeze afiyetler olsun
NOT: çok lezzetli bir yemek benim yengem yapmıstı İlk çok lezzetliydi herkeze yapıp yemenizi tavsiye ederim