Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maklube

Maklube

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Maklube Tarifi İçin Malzemeler

*500 gram kuşbaşı et
*2 patlıcan
*2 patates
*1 havuç
*1 su bardağı bezelye (isteğe göre)
*2 su bardağı pirinç
*Karabiber
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Su

Maklube Tarifi Yapılışı Ön hazırlık olarak 2 su bardağı pirinçi ılık suda ıslatalım Kuşbaşı eti yıkayıp üzerini geçecek kadar su ekleyip ara sıra karıştırarak yumuşayana kadar pişirelim (Suyu azalırsa et pişene kadar su ilavesi yapınız) Sebzeleri kuşbaşı et büyüklüğünde küp doğrayıp bol yağda kızartalım Kızartılan sebzelere karabiber, kimyon, toz biber, muskat rendesi katıp ezmeden karıştıralım Derin*seramik yada teflon tencerenin içine sırasıyla etleri (suyu kaldıysa suyuyla beraber), ardından sebzeleri, en son ısladığımız pirinci koyup hafif bastıralım Pirincin üzerine tereyağını minik parçalar halinde kesip koyalım Tuzunu atıp pirincin üzerini 1 parmaktan biraz fazla geçecek kadar kaynar su döküp kapağını kapatalım Önce harlı ateşte 3 dakika, sonra kısık ateşte suyunu çekip pişene kadar pişirelim Yarım saat demlendikten sonra uygun düz bir tabağa yada tepsiye ters çevirelim 3 dakika kadar tencereyi kaldırmayalım ki tencereyi kaldırdığımızda pirinç dağılmasın Yeşil salata ve yoğurtla servis edip afiyetle yiyelim
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,107Kullanıcılar
KayrabıSon üye
Üst Alt