iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet patlıcan
*2 adet kabak
*2 adet havuç
*2 adet patates
*400 gram tavuk göğsü
*( isteyenler kırmızı et kullanabilir)
*4 su bardağı pirinç
*3 adet soğan
*Sıvı yağ
*
Maklube Tarifi Yapılışı Pirinç güzelce yıkanıp suda bekletilir Patates kabak patlıcan havuç küp küp doğranıp kızartılır Bu arada tavuk göğsü de kuş başı doğranıp haşlanır suyu süzgeçten süzülür Pirinç yağ ile kavrulur Tüm malzemeler hazırlanınca tencereye dizme işlemi yapılır Dizerken en alta soğan halkaları onun üzerine tavuk göğsü dizilir Üzeri pirinçin 3 te 1 İ ile bastırarak kaplanır araya patates ve patlıcan serpilir üstü tekrar bastırarak pirinçle kaplanır Araya havuç ve kabak serpilir son olarak üstü pirinçle kaplanır Tavuk suyuna yeteri kadar tuz eklenip pirinç yüzeyini bozmadan yavaş yavaş tencereye eklenir Tencerenin altına su gitmesi için bıçakla bozmadan delikler açılır altına gittiğinden emin olduktan sonra yüzeyde görünecek kadar su eklenir Suyu çekene kadar pişirilir Dinlendirdikten sonra ters çevirilir Salata ve yoğurtla servis yapılır
Zor gibi ama aşama aşama olduğu için başlayınca hemen bitiveriyor hem de zevkli şimdiden afiyet olsun
*2 adet patlıcan
*2 adet kabak
*2 adet havuç
*2 adet patates
*400 gram tavuk göğsü
*( isteyenler kırmızı et kullanabilir)
*4 su bardağı pirinç
*3 adet soğan
*Sıvı yağ
*
Maklube Tarifi Yapılışı Pirinç güzelce yıkanıp suda bekletilir Patates kabak patlıcan havuç küp küp doğranıp kızartılır Bu arada tavuk göğsü de kuş başı doğranıp haşlanır suyu süzgeçten süzülür Pirinç yağ ile kavrulur Tüm malzemeler hazırlanınca tencereye dizme işlemi yapılır Dizerken en alta soğan halkaları onun üzerine tavuk göğsü dizilir Üzeri pirinçin 3 te 1 İ ile bastırarak kaplanır araya patates ve patlıcan serpilir üstü tekrar bastırarak pirinçle kaplanır Araya havuç ve kabak serpilir son olarak üstü pirinçle kaplanır Tavuk suyuna yeteri kadar tuz eklenip pirinç yüzeyini bozmadan yavaş yavaş tencereye eklenir Tencerenin altına su gitmesi için bıçakla bozmadan delikler açılır altına gittiğinden emin olduktan sonra yüzeyde görünecek kadar su eklenir Suyu çekene kadar pişirilir Dinlendirdikten sonra ters çevirilir Salata ve yoğurtla servis yapılır
Zor gibi ama aşama aşama olduğu için başlayınca hemen bitiveriyor hem de zevkli şimdiden afiyet olsun