iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo kuzu ya da dana kuşbaşı
*1 kilo baldo pirinç
*34 orta boy patates
*2 kaşık tereyağı, sıvı yağ
*1 orta boy kuru soğan
Maklube Tarifi Yapılışı Patatesleri küp küp doğrayıp ,sıvı yağda kızartın ,bu arada kuşbaşı etleri de bir tencerede kendi suyuyla pişirin, suyunu saldıktan sonra altını iyice kısıp suyunu çektikten sonra 1 orta boy soğanı piyazlık doğrayıp etlerin içine atarak birlikte biraz kavurun Ayrı bir tencerede 2 kaşık tereyağı ve 2 kaşık sıvı yağla yıkayıp süzdüğünüz pirinçi kavurun 1 adet orta boy patatesi yuvarlak yuvarlak doğrayıp çok derin olmayan tencerenin dibine dizin üzerine kavrulan etlerin yarısını yerleştirin üzerine kızarttığınız patatesin yarısını koyduktan sonra kavurduğunuz pirinçin yarısını yerleştirin kalan malzemeleri de aynı şekilde tencereye yerleştirip kaşığın tersiyle bastırarak düzeltin ve pirinçlerin üzerini yarım parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyerek ocağa koyun önce harlı ateşte kaynadıktan sonra altını kısarak pişirin, piştikten sonra 1520 dakika dinlendirdikten sonra bir tepsiye ters çevirmeden önce tekrar kaşığın tersiyle iyice bastırdıktan sonra tepsiyi tencerenin ağzına kapatıp ters çevirin isterseniz etrafına kişi sayısı kadar yoğurt ve salata koyarak isterseniz daha küçük bir borcam tepsiye ters çevirerek tabaklara servis edebilirsiniz*Bu yemeği tavuk etiyle de yapabilirsiniz, isterseniz patates yerine bezelye, kabak ya da patlıcanda koyabilirsiniz sizin damak zevkinize kalmış bir şey ama patlıcan kullanacağınız zaman yağı çok çektiği için pirinçi kavurduğunuz yağı azaltın
Afiyet olsun)
*1 kilo kuzu ya da dana kuşbaşı
*1 kilo baldo pirinç
*34 orta boy patates
*2 kaşık tereyağı, sıvı yağ
*1 orta boy kuru soğan
Maklube Tarifi Yapılışı Patatesleri küp küp doğrayıp ,sıvı yağda kızartın ,bu arada kuşbaşı etleri de bir tencerede kendi suyuyla pişirin, suyunu saldıktan sonra altını iyice kısıp suyunu çektikten sonra 1 orta boy soğanı piyazlık doğrayıp etlerin içine atarak birlikte biraz kavurun Ayrı bir tencerede 2 kaşık tereyağı ve 2 kaşık sıvı yağla yıkayıp süzdüğünüz pirinçi kavurun 1 adet orta boy patatesi yuvarlak yuvarlak doğrayıp çok derin olmayan tencerenin dibine dizin üzerine kavrulan etlerin yarısını yerleştirin üzerine kızarttığınız patatesin yarısını koyduktan sonra kavurduğunuz pirinçin yarısını yerleştirin kalan malzemeleri de aynı şekilde tencereye yerleştirip kaşığın tersiyle bastırarak düzeltin ve pirinçlerin üzerini yarım parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyerek ocağa koyun önce harlı ateşte kaynadıktan sonra altını kısarak pişirin, piştikten sonra 1520 dakika dinlendirdikten sonra bir tepsiye ters çevirmeden önce tekrar kaşığın tersiyle iyice bastırdıktan sonra tepsiyi tencerenin ağzına kapatıp ters çevirin isterseniz etrafına kişi sayısı kadar yoğurt ve salata koyarak isterseniz daha küçük bir borcam tepsiye ters çevirerek tabaklara servis edebilirsiniz*Bu yemeği tavuk etiyle de yapabilirsiniz, isterseniz patates yerine bezelye, kabak ya da patlıcanda koyabilirsiniz sizin damak zevkinize kalmış bir şey ama patlıcan kullanacağınız zaman yağı çok çektiği için pirinçi kavurduğunuz yağı azaltın
Afiyet olsun)