Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maklube

Maklube

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Maklube Tarifi İçin Malzemeler

*250 gram dana eti
*1 büyük boy soğan
*2 orta boy patates
*1 orta boy patlıcan
*1 küçük boy havuç(garnitürün yoğunluğu size kalmış efem, doğrayın bakın az veya çoksa size göre azaltıp artırabilirsiniz)
*1 su bardağı pirinç
*1 5 su bardağı sıcak su
*Tereyağ
*Tuz

*
Maklube Tarifi Yapılışı (En küçük granit tenceremde yaptım bu maklubemi, maklube yapacağımız tenceremizin ters çevirmeye uygun olmasına dikkat edelim )
Pirincimizi biraz tuzlayıp hafif sıcak suda yarım saat bekletiyoruz
Bu sırada yanmaz derin ve küçük olan tenceremizi ocağa alıp kızdırıyoruz, iyice ısınan tencereye kuşbaşı etlerimiz atıp kapağını kapatıyoruz(benim etlerim yağsız olduğu için biraz tereyağı kullandım bu aşamada sıvı yağda olabilir)
Bu sırada patates patlıcan ve havucumuzu soyup küçük küpler şeklinde doğruyoruz (ben böyle daha çok sevdim hem misafir için ideal oluyor yemesi daha kibar ;D)
Kızdırdığımız yağda patates havuç ve patlıcanı sırayla kızartıyoruz peçete olan bir tabağa alıyoruz
Sonra soğanları ince bir şekilde halka halka kesiyoruz
Etlerimiz suyunu çekip hafif kızarmaya başladığında tuz atıp biraz daha kavuralımki lezzeti güzel olsun Etleri tencerenin içinden başka bir kaba alıyoruz (tam pişmiş olmayabilir nasılolsa pilavla da pişecek)
Aynı tencereye hiç yıkamadan halka soğanları diziyoruz üzerine etleri ilave ediyoruz ve birazda kızarttığımız garnitürden ekliyoruz
Isladığımız pirinçi süzüp yarısını garnitürün üzerine döküyoruz sonra bir daha garnitür ve kalan pirinçimizi ekliyoruz
Herhangi bi şekilde bastırmıyoruz pirinçlerimize
Küçük küçük tereyağlar koyup tuz serpiyoruz en üstüne pilavımız ve garnitürümüz için yetecek miktarda
Sıcak olan 1 5 su bardağı suyumuzu yavaşça döküyoruz ve kapağını kapatıyoruz Enn kısık ayarda yarım saat kadar pişiriyoruz(kapanma seviyesindeki kısıklıkta yapıyorum ben)
Maklubenin suyu pirinçe göre değişir, siz pirinçinizi biliyorsanız ona göre bir su ayarı yapın Benim pirinçime 1’e 1 5 iyi geliyo
Suyunu tamamen çekip piştiğinde ocaktan alın ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın
Düz bir kabın veya sininin üzerine ters çevirin
(Tencereyi düz tutup tabağınızı tencereye kapak gibi kapatarak hızlı bir hareketle ters çevirin )
Kenarını istediğiniz salata ve yoğurtla süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun ??
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt