iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*400500 gr kuzu kuşbaşı
*56 adet patates
*2 adet soğan
*2 5 su bardağı pirinç
*Tuz
*Zeytinyağı
Maklube Tarifi Yapılışı Etlerimizi kuşbaşı doğrayıp haşlıyoruz biraz haşlandıktan sonra suyuna tuz katıyoruz*Patateslerimizi soyup kızartmalık olarak doğruyoruz Soğanlarımızı soyup halka olarak doğruyoruz Patateslerimizi kızartıyoruz daha sonra patatesleri alıp suyundan ayırdığımız etlerimizi kavuruyoruz Derin bir tencereye kızartmadan kalan yağı koyup üzerine soğanlarımızı diziyoruz Göz kararı biraz daha yağ ekliyoruz Soğanları biraz kavurduktan sonra etlerimizi üzerine diziyor patatesimizin yarısını da etlerin üzerine diziyoruz Pirinçimizin yarısını patateslerin üzerine yayıyoruz kalan patatesi de dizip kalan pirinçimizi de yayıyoruz Etimizin suyunu ve göz kararı ek suyumuzu koyup tuz ekliyoruz Pişen maklubemizi dikkatlice bir bez yardımı ile tepsimize çevirip açmadan salata, turşu ve turpumuzu diziyoruz Son olarak çevirdiğimiz tenceremizi açıyoruz
*400500 gr kuzu kuşbaşı
*56 adet patates
*2 adet soğan
*2 5 su bardağı pirinç
*Tuz
*Zeytinyağı
Maklube Tarifi Yapılışı Etlerimizi kuşbaşı doğrayıp haşlıyoruz biraz haşlandıktan sonra suyuna tuz katıyoruz*Patateslerimizi soyup kızartmalık olarak doğruyoruz Soğanlarımızı soyup halka olarak doğruyoruz Patateslerimizi kızartıyoruz daha sonra patatesleri alıp suyundan ayırdığımız etlerimizi kavuruyoruz Derin bir tencereye kızartmadan kalan yağı koyup üzerine soğanlarımızı diziyoruz Göz kararı biraz daha yağ ekliyoruz Soğanları biraz kavurduktan sonra etlerimizi üzerine diziyor patatesimizin yarısını da etlerin üzerine diziyoruz Pirinçimizin yarısını patateslerin üzerine yayıyoruz kalan patatesi de dizip kalan pirinçimizi de yayıyoruz Etimizin suyunu ve göz kararı ek suyumuzu koyup tuz ekliyoruz Pişen maklubemizi dikkatlice bir bez yardımı ile tepsimize çevirip açmadan salata, turşu ve turpumuzu diziyoruz Son olarak çevirdiğimiz tenceremizi açıyoruz