iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler Pilav için;
*2 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı tereyağ
*3 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
Garnitür için;
*200 gram orta yağlı kuşbaşı dana eti
*3 adet orta boy patates
Maklube Tarifi Yapılışı Etleri düdüklü tencerede pişirdim Üzerini biraz geçecek kadar su koyup bir saat kadar pişiriyoruz Lokum gibi oluyorlar Pirinçi tereyağında 3 4 dk kavurup tuzunu ve suyunu da koyduktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz Patatesleri de küp küp kızartıyoruz Hepsi hazır olduktan sonra istediğiniz herhangi bir kalıba kat kat diziyoruz Pilav sıcakken kalıba koyarsanız bir daha ısıtmak zorunda kalmazsınız Afiyet bal şeker olsun
*2 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı tereyağ
*3 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
Garnitür için;
*200 gram orta yağlı kuşbaşı dana eti
*3 adet orta boy patates
Maklube Tarifi Yapılışı Etleri düdüklü tencerede pişirdim Üzerini biraz geçecek kadar su koyup bir saat kadar pişiriyoruz Lokum gibi oluyorlar Pirinçi tereyağında 3 4 dk kavurup tuzunu ve suyunu da koyduktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz Patatesleri de küp küp kızartıyoruz Hepsi hazır olduktan sonra istediğiniz herhangi bir kalıba kat kat diziyoruz Pilav sıcakken kalıba koyarsanız bir daha ısıtmak zorunda kalmazsınız Afiyet bal şeker olsun