iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*Kuşbaşı et (isteğe göre miktarı)
*1 su bardağı pilavlık*pirinç
*1 patates
*1*patlıcan
*isteğe göre*hazırlanmış*salata
*yarım kilo yoğurt
Maklube Tarifi Yapılışı
Etimizi yıkayıp tencereye alalım üstünü geçene kadar su ekleyip kısık ateşte pişirelim üstünün köpüğünü alalım Gerekirse tekrar su ekleyelim su az gelirse Et yumusayinca biraz sıvı yağ tuz ve kekik ekleyerek kavuralım Patates ve patlıcanları*yarım ay şeklinde kesip kızartalım Pirinçimizi soğuk suyla beyaz suyu gidene kadar iyice yıkayalım ılık suyla 10 dk ıslatalım Pilav tenceresinde pirinci tereyağı ile kavuralım yaklaşık 510 dk kavuralım Yarım tavuk bulyonu bıçakla ezerek katalım 1, 5 su bardağı kaynayan suyu pirinçe ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim 3 lü çelik tencerenin en küçüğünü kullandim ben malzemeleri birleştirmek için Tencerenin dibine etleri üstünü kaplayana kadar pilav sonra patates pilav patlıcan*pilav olmak üzere dizelim üstünden bastırarak*sıkıştıralım ve tencerenin kapağını*kapatıp 15 dk dinlendirelim 15 dk sonra yuvarlak borcamın ortasına tencereyi ters kapayıp*yavaşça tencereyi çekelim Yeteri kadar dinlendirip sıkı bir şekilde dizdiğimizde dağılmadan kolaylıkla çıkacaktır Kenarlarına birer sıra salata ve yoğurtla süsleyerek servis edelim Afiyet olsun ?
*Kuşbaşı et (isteğe göre miktarı)
*1 su bardağı pilavlık*pirinç
*1 patates
*1*patlıcan
*isteğe göre*hazırlanmış*salata
*yarım kilo yoğurt
Maklube Tarifi Yapılışı
Etimizi yıkayıp tencereye alalım üstünü geçene kadar su ekleyip kısık ateşte pişirelim üstünün köpüğünü alalım Gerekirse tekrar su ekleyelim su az gelirse Et yumusayinca biraz sıvı yağ tuz ve kekik ekleyerek kavuralım Patates ve patlıcanları*yarım ay şeklinde kesip kızartalım Pirinçimizi soğuk suyla beyaz suyu gidene kadar iyice yıkayalım ılık suyla 10 dk ıslatalım Pilav tenceresinde pirinci tereyağı ile kavuralım yaklaşık 510 dk kavuralım Yarım tavuk bulyonu bıçakla ezerek katalım 1, 5 su bardağı kaynayan suyu pirinçe ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim 3 lü çelik tencerenin en küçüğünü kullandim ben malzemeleri birleştirmek için Tencerenin dibine etleri üstünü kaplayana kadar pilav sonra patates pilav patlıcan*pilav olmak üzere dizelim üstünden bastırarak*sıkıştıralım ve tencerenin kapağını*kapatıp 15 dk dinlendirelim 15 dk sonra yuvarlak borcamın ortasına tencereyi ters kapayıp*yavaşça tencereyi çekelim Yeteri kadar dinlendirip sıkı bir şekilde dizdiğimizde dağılmadan kolaylıkla çıkacaktır Kenarlarına birer sıra salata ve yoğurtla süsleyerek servis edelim Afiyet olsun ?