iltasyazilim
FD Üye
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı pirinç
*2 tavuk göğsü
*4 büyük patates
*2 kabak
*2 patlıcan
*1 kavanoz garnitür
*Tuz, pulbiber, karabiber
*Sıvı yağ
*Süzme yoğurt
*3 domates, salatalık
*3 havuç
*Marul
*Kırmızı lahana
*Süzme yoğurt
Maklube Tarifi Yapılışı Misafirlerinize enfes ve Leziz bir sunum yapmak isteyenlere;
Öncelikle tavuk göğsümüzü suda haşlıyoruz Haşlandıktan sonra tavuklarımızı didiyoruz Bir tavaya sıvı yağ ekleyip tavukları baharatlarla birlikte kavuruyoruz
Patates kabak ve patlıcanları soyup küp küp doğrayıp kızartıyoruz
Pirincimizi pişirip pilavımızı yapıyoruz Haşladığımız tavuğun suyu ile yapmak daha lezzet verir
1 büyük ve altı düz bir tencerenin en altına kavurduğumuz tavukları yayıyoruz Üzerine garnitürü yayıp pilav ile üzerini kapatıyoruz Üzerine kızartmalarımızı yayıp tekrar pilavla kapatıyoruz Bu şekilde malzemeler bitene kadar kızartma pilav sırasıyla kapatıyoruz Üst kısmı güzelce düzleştiriyoruz
Büyük bir siniyi tencerenin ağzı ortaya gelecek şekilde kapatıp ters çeviriyoruz Tencerenin üzerine ve kenarlarına biraz vurup maklubenın içinden çıkmasını sağlıyoruz Tencereyi yavaşça sininin üzerinden kaldırıp o harika manzaraya ulaşıyoruz)
Gerisi tamamen sizin hayal gücünüze kalmış İstediğiniz şekilde yoğurt ve sebzelerle siniyi süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun )
*4 su bardağı pirinç
*2 tavuk göğsü
*4 büyük patates
*2 kabak
*2 patlıcan
*1 kavanoz garnitür
*Tuz, pulbiber, karabiber
*Sıvı yağ
*Süzme yoğurt
*3 domates, salatalık
*3 havuç
*Marul
*Kırmızı lahana
*Süzme yoğurt
Maklube Tarifi Yapılışı Misafirlerinize enfes ve Leziz bir sunum yapmak isteyenlere;
Öncelikle tavuk göğsümüzü suda haşlıyoruz Haşlandıktan sonra tavuklarımızı didiyoruz Bir tavaya sıvı yağ ekleyip tavukları baharatlarla birlikte kavuruyoruz
Patates kabak ve patlıcanları soyup küp küp doğrayıp kızartıyoruz
Pirincimizi pişirip pilavımızı yapıyoruz Haşladığımız tavuğun suyu ile yapmak daha lezzet verir
1 büyük ve altı düz bir tencerenin en altına kavurduğumuz tavukları yayıyoruz Üzerine garnitürü yayıp pilav ile üzerini kapatıyoruz Üzerine kızartmalarımızı yayıp tekrar pilavla kapatıyoruz Bu şekilde malzemeler bitene kadar kızartma pilav sırasıyla kapatıyoruz Üst kısmı güzelce düzleştiriyoruz
Büyük bir siniyi tencerenin ağzı ortaya gelecek şekilde kapatıp ters çeviriyoruz Tencerenin üzerine ve kenarlarına biraz vurup maklubenın içinden çıkmasını sağlıyoruz Tencereyi yavaşça sininin üzerinden kaldırıp o harika manzaraya ulaşıyoruz)
Gerisi tamamen sizin hayal gücünüze kalmış İstediğiniz şekilde yoğurt ve sebzelerle siniyi süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun )