iltasyazilim
FD Üye
Makrube Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet soğan
*2 adet patates
*300 gram kuşbaşı doğranmış kırmızı et yada tavuk eti
*1 su bardağı pirinç
*15 su bardağı su (princin cinsin bağlı biraz fazla biraz az olabilir)
*Göz kararı baharat
Makrube Tarifi Yapılışı Öncelikle patatesler yuvarlak yuvarlak doğranır kızartılır Sonra etler sotelenir Sonrasında pirinç biraz tereyağıyla kavrulur(margarin yada sıvı yağda olabilir) Sonra yuvarlak bi tencerenin en altına soğan yuvarlak olarak doğranır, üzerine patatesler eklenir, sırasıyla etler de eklenir ( sotelerken baharat ve tuz eklemeyi unutmayın sonrasında kavrulmuş pirinçler eklenir Kaşıkla iyice bastırarak sıkıştırılır Ne kadar çok bastırırsanız o kadar güzel çıkar tencereden Sonra suyuna göz kararı tuz eklenir ve tencereye koyulur Tekrar iyice üzerine bastırdıktan sonra üzerine bi tabak konulur pişerken şişeceği için Ve kapağı kapatılır kısık ateşte suyunu çekene kadar şişirilir ara ara kontrol edin ve üzerine bastırmayı unutmayın Üzerine bastırdığınızda su çıkmıyorsa pişmiş demektir Pişdikten sonra düz bi kaba tencereyi ters çevirin yemeğimiz hazırrr Etrafını yoğurt salata ve turşuyla süsleyebilirsiniz Yapana afiyet olsun Misafir sofrasına çok yakışıyor
)
*1 adet soğan
*2 adet patates
*300 gram kuşbaşı doğranmış kırmızı et yada tavuk eti
*1 su bardağı pirinç
*15 su bardağı su (princin cinsin bağlı biraz fazla biraz az olabilir)
*Göz kararı baharat
Makrube Tarifi Yapılışı Öncelikle patatesler yuvarlak yuvarlak doğranır kızartılır Sonra etler sotelenir Sonrasında pirinç biraz tereyağıyla kavrulur(margarin yada sıvı yağda olabilir) Sonra yuvarlak bi tencerenin en altına soğan yuvarlak olarak doğranır, üzerine patatesler eklenir, sırasıyla etler de eklenir ( sotelerken baharat ve tuz eklemeyi unutmayın sonrasında kavrulmuş pirinçler eklenir Kaşıkla iyice bastırarak sıkıştırılır Ne kadar çok bastırırsanız o kadar güzel çıkar tencereden Sonra suyuna göz kararı tuz eklenir ve tencereye koyulur Tekrar iyice üzerine bastırdıktan sonra üzerine bi tabak konulur pişerken şişeceği için Ve kapağı kapatılır kısık ateşte suyunu çekene kadar şişirilir ara ara kontrol edin ve üzerine bastırmayı unutmayın Üzerine bastırdığınızda su çıkmıyorsa pişmiş demektir Pişdikten sonra düz bi kaba tencereyi ters çevirin yemeğimiz hazırrr Etrafını yoğurt salata ve turşuyla süsleyebilirsiniz Yapana afiyet olsun Misafir sofrasına çok yakışıyor