iltasyazilim
FD Üye
Malatya Usulü Analı Kızlı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*Yarım kilo yağsız dana kıyma
*4 su bardağı ince bulgur
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı un
*Tuz
**3 su bardağı su
İç malzemesi;
*250 gram yağlı kıyma
*5 veya 6 adet kuru soğan
*Yarım paket margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz, pul biber, karabiber
Salçalı suyu;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı karışık salça
*Yarım tencere su
Malatya Usulü Analı Kızlı Tarifi Yapılışı Öncelikle hamur yoğurma kabına bulguru, kıymayı, yumurtayı, unu ve tuzunu katıp karıştıralım yoğurmaya başlayalım Suyunuda katıp iyice yoğuralım Eğer suyu az gelirse ara ara katalım
İyice hamur açılır hazır hale gelene kadar yoğuralım
İç malzemesi için öncelikle kuru soğanı doğrayıp tavamıza alalım yağlarını bırakalım biraz soteledikten sonra kıymasını katalım beş on dakika kavuralım Baharatını ,tuzunu atıp buzdolabında soğutalım İç malzemesi ne kadar soğuk olursa o kadar iyi olur Mesela akşamdan da kavurup bırakabilirsiniz
Suyu içinde derince bi tencereye yağları bırakalım eriyince salçaları katıp karıştırıp suyunu katalım tuzunuda atıp kısık ateşte kaynamaya bırakalım
Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alalım parmağımızla çevire çevire oyalım İçine kıymalı harçtan bir miktar bırakıp ağzını kapatalım anası bitince kızını yapalım Hamurdan kabuklu fındık büyüklüğünde parçalar koparalım yuvarlayalım Hamur bitince önce kaynayan suda önce anasını haşlayıp kevgirle süzgece alalım sonrada kızını suya bırakıp pişene kadar haşlayalım Küçük köfteleride kevgire alalım Servis tabağına önce köftelerden bırakalım sonradan suyundan bırakalım köfteler haşlama suyun da bırakılmamalı yoksa yumuşar yedikçe tabağımıza köfteden ve suyundan alalım istediğimiz zaman suyunu ısıtabilirsiniz İsteğe bağlı yerken sumak ve limon sıkabilirsiniz afiyetler olsun kolay gelsin ???
*Yarım kilo yağsız dana kıyma
*4 su bardağı ince bulgur
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı un
*Tuz
**3 su bardağı su
İç malzemesi;
*250 gram yağlı kıyma
*5 veya 6 adet kuru soğan
*Yarım paket margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz, pul biber, karabiber
Salçalı suyu;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı karışık salça
*Yarım tencere su
Malatya Usulü Analı Kızlı Tarifi Yapılışı Öncelikle hamur yoğurma kabına bulguru, kıymayı, yumurtayı, unu ve tuzunu katıp karıştıralım yoğurmaya başlayalım Suyunuda katıp iyice yoğuralım Eğer suyu az gelirse ara ara katalım
İyice hamur açılır hazır hale gelene kadar yoğuralım
İç malzemesi için öncelikle kuru soğanı doğrayıp tavamıza alalım yağlarını bırakalım biraz soteledikten sonra kıymasını katalım beş on dakika kavuralım Baharatını ,tuzunu atıp buzdolabında soğutalım İç malzemesi ne kadar soğuk olursa o kadar iyi olur Mesela akşamdan da kavurup bırakabilirsiniz
Suyu içinde derince bi tencereye yağları bırakalım eriyince salçaları katıp karıştırıp suyunu katalım tuzunuda atıp kısık ateşte kaynamaya bırakalım
Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alalım parmağımızla çevire çevire oyalım İçine kıymalı harçtan bir miktar bırakıp ağzını kapatalım anası bitince kızını yapalım Hamurdan kabuklu fındık büyüklüğünde parçalar koparalım yuvarlayalım Hamur bitince önce kaynayan suda önce anasını haşlayıp kevgirle süzgece alalım sonrada kızını suya bırakıp pişene kadar haşlayalım Küçük köfteleride kevgire alalım Servis tabağına önce köftelerden bırakalım sonradan suyundan bırakalım köfteler haşlama suyun da bırakılmamalı yoksa yumuşar yedikçe tabağımıza köfteden ve suyundan alalım istediğimiz zaman suyunu ısıtabilirsiniz İsteğe bağlı yerken sumak ve limon sıkabilirsiniz afiyetler olsun kolay gelsin ???