iltasyazilim
FD Üye
Malatya Usulü Bulgur Üstü Sulu Et Tarifi İçin Malzemeler
*Et
*2 su bardağı kadar bulgur
*1 orta boy soğan
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*İsteğe bağlı pul biber
*Tereyağı
*Sıvı yağ
Malatya Usulü Bulgur Üstü Sulu Et Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Malatyalı olanlar bilir bulgur üstü sulu et çok sevilir bizim oralarda Belki başka yörelerde de yapılıyordur ama ben pek rast gelmedim Evet şimdi tarife geçelim
öncelikle miktarı isteğe bağlı ister çok kullanın ister az kullanın kırmızı etimizi pişirelim ve sulu bırakalım
Ben düdüklü tencerede ete biraz fazla su koyup pişirdim Tabi çokta sulu bırakmayalım et suyu tadı gitmesin Etimiz piştikten sonra bir tencereye bir soğanımızı yemeklik doğrayalım yağımız ile kavuralım Daha sonra salçamızı koyalım biraz kavuralım ve sulu etimizi de üzerine koyalım isterseniz biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz Sonra tuzumuzu ve isteğe bağlı pul biber atalım yada istediğiniz baharatı acı da çok yakışıyor ama ben çocuklardan dolayı pek acı kullanmadım Sonra kaynatalım zaten hepsi pişmiş olduğu için özleşince kapatalım altını
Şimdi bulgurumuzu pişirelim İki bardak bulguru yıkayalım daha sonra tereyağ ve sıvıyağı tavamıza alalım bulgurumuzu üzerine koyalım tuzumuzu da atalım ve üzerine yeteri miktarda suyu koyalım ve pişirelim İkise de pişince servise hazır Servis tabağına önce bulgurumuzu daha sonra etimizi koyalım Bu lezzetli yöresel yemeği demenizi tavsiye ederim afiyet olsun
*Et
*2 su bardağı kadar bulgur
*1 orta boy soğan
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*İsteğe bağlı pul biber
*Tereyağı
*Sıvı yağ
Malatya Usulü Bulgur Üstü Sulu Et Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
Malatyalı olanlar bilir bulgur üstü sulu et çok sevilir bizim oralarda Belki başka yörelerde de yapılıyordur ama ben pek rast gelmedim Evet şimdi tarife geçelim
öncelikle miktarı isteğe bağlı ister çok kullanın ister az kullanın kırmızı etimizi pişirelim ve sulu bırakalım
Ben düdüklü tencerede ete biraz fazla su koyup pişirdim Tabi çokta sulu bırakmayalım et suyu tadı gitmesin Etimiz piştikten sonra bir tencereye bir soğanımızı yemeklik doğrayalım yağımız ile kavuralım Daha sonra salçamızı koyalım biraz kavuralım ve sulu etimizi de üzerine koyalım isterseniz biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz Sonra tuzumuzu ve isteğe bağlı pul biber atalım yada istediğiniz baharatı acı da çok yakışıyor ama ben çocuklardan dolayı pek acı kullanmadım Sonra kaynatalım zaten hepsi pişmiş olduğu için özleşince kapatalım altını
Şimdi bulgurumuzu pişirelim İki bardak bulguru yıkayalım daha sonra tereyağ ve sıvıyağı tavamıza alalım bulgurumuzu üzerine koyalım tuzumuzu da atalım ve üzerine yeteri miktarda suyu koyalım ve pişirelim İkise de pişince servise hazır Servis tabağına önce bulgurumuzu daha sonra etimizi koyalım Bu lezzetli yöresel yemeği demenizi tavsiye ederim afiyet olsun