iltasyazilim
FD Üye
Malatya Usulü İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*1 kg ince bulgur
*yarım kg un
*1 yumurta
*2 kaşık biber salçası
*tuz
İçi için:
*Yarım kilo orta yağlı kıyma
*yarım kilo kuru soğan
*bir demet maydanoz
*tuz
*pul biber
*karabiber
*250 gr margarin
Malatya Usulü İçli Köfte Tarifi Yapılışı İçi bir gün önceden hazırlanır Buzdolabında bekletilir Önce kuru soğan doğranır, elde doğranması önemli Tavada önce soğanlar kavrulur Kavrulan soğanlar ayrı bir yere alınır Kıymalar kavrulur ve soğanla karıştırılır Doğranan maydanoz, tuz, pul biber ve karabiber eklenir Hamur için bulgur geniş bir kaba alınır üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatılır, bulgur yumuşayınca içine yumurta, biber salçası, tuz ve un eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur Hamurdan ceviz den büyük parçalar alınıp elle açılır Açılan köftenin içine bir kaşık kıymalı iç konur ve yavaş yavaş büzerek kapatılır Köftelerimiz kaynamış tuzlu suda suyun üzerine çıkana kadar pişirilir
*1 kg ince bulgur
*yarım kg un
*1 yumurta
*2 kaşık biber salçası
*tuz
İçi için:
*Yarım kilo orta yağlı kıyma
*yarım kilo kuru soğan
*bir demet maydanoz
*tuz
*pul biber
*karabiber
*250 gr margarin
Malatya Usulü İçli Köfte Tarifi Yapılışı İçi bir gün önceden hazırlanır Buzdolabında bekletilir Önce kuru soğan doğranır, elde doğranması önemli Tavada önce soğanlar kavrulur Kavrulan soğanlar ayrı bir yere alınır Kıymalar kavrulur ve soğanla karıştırılır Doğranan maydanoz, tuz, pul biber ve karabiber eklenir Hamur için bulgur geniş bir kaba alınır üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatılır, bulgur yumuşayınca içine yumurta, biber salçası, tuz ve un eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur Hamurdan ceviz den büyük parçalar alınıp elle açılır Açılan köftenin içine bir kaşık kıymalı iç konur ve yavaş yavaş büzerek kapatılır Köftelerimiz kaynamış tuzlu suda suyun üzerine çıkana kadar pişirilir