iltasyazilim
FD Üye
Malatya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı siyah mercimek
*2 su bardağı bulgur
*7 su bardağı su( haşlamak için)
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı *tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Malatya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle şimdiden afiyet olsun, mercimekleri su ile yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz Daha sonra yumuşayıncaya bulgurumuzu ilave ediyoruz ,şimdi size ne kadar su koydum desem yalan olur ben göz kararı yapıyorum, suyumu genelde bir parmak kadar geçecek şekilde su koyuyorum, hala diri olursa biraz daha ekliyorum Sonra tuzunu koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir ,pişirdikten sonra bir tarafta yağımızı eritip içine koyuyoruz, servis yaparak yeşil salata ile yiyebilirsiniz ,afiyet olsun
*1 su bardağı siyah mercimek
*2 su bardağı bulgur
*7 su bardağı su( haşlamak için)
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı *tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Malatya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle şimdiden afiyet olsun, mercimekleri su ile yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz Daha sonra yumuşayıncaya bulgurumuzu ilave ediyoruz ,şimdi size ne kadar su koydum desem yalan olur ben göz kararı yapıyorum, suyumu genelde bir parmak kadar geçecek şekilde su koyuyorum, hala diri olursa biraz daha ekliyorum Sonra tuzunu koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir ,pişirdikten sonra bir tarafta yağımızı eritip içine koyuyoruz, servis yaparak yeşil salata ile yiyebilirsiniz ,afiyet olsun