Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Malatya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı

Malatya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malatya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı siyah mercimek
*2 su bardağı bulgur
*7 su bardağı su( haşlamak için)
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı *tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Malatya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle şimdiden afiyet olsun, mercimekleri su ile yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz Daha sonra yumuşayıncaya bulgurumuzu ilave ediyoruz ,şimdi size ne kadar su koydum desem yalan olur ben göz kararı yapıyorum, suyumu genelde bir parmak kadar geçecek şekilde su koyuyorum, hala diri olursa biraz daha ekliyorum Sonra tuzunu koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir ,pişirdikten sonra bir tarafta yağımızı eritip içine koyuyoruz, servis yaparak yeşil salata ile yiyebilirsiniz ,afiyet olsun
 
858,496Konular
982,152Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt