Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Malawİ TÜrlerİnde Üretİm Şartlari

Malawİ TÜrlerİnde Üretİm Şartlari
0
65

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Malawİ TÜrlerİnde IMAL Şartlari MALAWİ TÜRLERİNDE IMAL ŞARTLARI Çoğumuz akvartistlik hayatımızın başlarında balıklarımızın ürememesinden yakınırızBen bu konu hakkında sizler için bir makale yazmayı düşündüm Bunun için de; Öncelikle bizim ihtiyacımız olan dinç ve olabildiğince geniş bir akvaryumAkvaryumlarınızı alırken size önerim,irtifa çok pozitif olmasın zirve yerine enini büyültürseniz daha iyi olurBana kalırsa 60 cm’yi aşmamalalıdırMalawi gölü cichlidleri DİSCUS gibi çok yüksek akvaryuma ihtiyaç duymazlar •Yavru almak için en dar yol tek nesil beslemektirBirden artı nesil beslemek istiyorum derseniz mümkünse gıda biçimleri aynı olan balıkları seçim edinizAyrıca seçtiğiniz balıklar hırçın olmayan öteki türlerle geçinebilecek bir balık olmalıdır •Akvaryumunuz seçeceğiniz balık türüne göre dekore edilmelidirÖrneğin bir Yunus(Cyrtocara moorii ) yüzebileceği rahat alan isterAkvaryumun geneli kumluk olmalıdırBu tür kumla oynamayı seven bir türdürSarı Prenses(Labidochromis caeruleus ) ise kayalık alanları severYuva yapabilecekleri,oynayabilecekleri girintili çıkıntılı kayalar isterBu gibi örnekler çoğaltılabilir •Seçeceğiniz balıklar dayanıklılık seviyenize kadar damızlık yükseklik ve yavru olarak değişirEn iyisi yavrudan kendi elinizle yetiştirmektirBu günlerde balıklar hormona maruz bırakılarak büyütülmektedirBu da üremeyi etkilerHormonlar balığı kısırlaştırabilirBunun için yavru seçim edilmelidir •Kayda Değer bir konu da dişi erkek oranıdırBalıkların sertlik seviyelerine göre Doğru Orantılı bir kavramdırÖrneğin;Sarı prenseste oran 1e 5d iken Yunusta 1e 3d dirTabi burada dişi sayısı artırılabilirAyrıca erkekleriniz dişilerden en düşük 2cm büyük olsun •Üremede yem de fazla etkili olmaktadırAlacağınız yemler balığınızın beslenme biçimine uygun olmalıdırAyrıca yemler nitelikli olmalı ve tazeliği önemlidir Balığınızın üreme hormonlarını yenilenmek için Canlı yem de kullanılmalıdırBen haftada 3 kez vermekteyimKan kurdu,tubifex vb… •Sonradan akvaryumunuzda rahatsızlık olmamalıdırBalıklar hasta olduklarında mutsuzlaşır,iştahları kesilir;kısacası kuytu olamazlar •Malawi Gölü balıkları kışın üreme faaliyetlerini artırırlarBunun nedeni Dağlardan gelen soğuk akıntılardırSize bu oyunu balıklarınıza birkaç derece soğuk su değişimi uygulayarak gerçekleştirebilirsinizAyrıca suyu yarıya değin indirmek,birkaç gün yemlemeyi kesmek üremeye yardımcı oluyor gibi söylentiler mevcuttur ve forumumuzda bunun kanıtlanmışlığı da vardır •Bundan sonrası büyük tahammül gerektirirAkvaryumunuzun kurallara uygun ve pak olması bu katlanma süresini azaltır  

858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt