iltasyazilim
FD Üye
Malhıtalı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*2 çay bardağı kırmızı mercimek
*2 çay bardağı köftelik bulgur
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 adet soğan
*yarım demet maydanoz (sevenler için, ben katmadım)
*4 diş sarımsak
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*pulbiber
*tuz
*karabiber
*köfte baharatı
Malhıtalı Köfte Tarifi Yapılışı Mercimeği 3 çay bardağı su ile ocağa koyup iyice yumuşayana kadar pişirin (içinde biraz suyu kalacak, dikkat edin çorba gibi olmasın) Küçük*leğene koyduğunuz köftelik bulgurun üzerine pişmiş mercimeği (suyu ile birlikte) dökün ve ikisini karıştırın Tepsinin ağzını kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin
Bir tavaya sıvı yağı koyup üzerine küçük doğradığımız soğanları koyup ocağa alın Kısık ateşte pişirin
Şişen bulgur ve mercimeğin içine sarımsakları rendeleyin veya ezin 1 yemek kaşığı salçayı ve yarım yemek kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve köfte baharatını ekleyip yoğurmaya başlayın Eğer ki çok kuru olmuşsa çok kaçırmadan biraz su ekleyebilirsiniz
Ocaktaki yağın ateşini biraz yükseltip soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca 2 yemek kaşığı biber salçası ekleyip tahta bir kaşıkla ezerek karıştırın Dilerseniz yağa da pul biber ekleyebilirsiniz
Yağı köftenin üzerine döküp tahta kaşıkla karıştırın Kıyılmış maydanozu ekleyin (sevenler için) İyice tüm malzemenin özdeşleşmesini sağlayın (yoğurabilirsiniz de elinizle)
Köfteden çiğ köfte yapar gibi küçük parçalar koparıp sıkıp şekil vererek tabağa dizin*Turşuyla beraber marul da yanında oldu mu çok güzel oluyor, tadına doyum olmuyor
Afiyet olsun!
*2 çay bardağı kırmızı mercimek
*2 çay bardağı köftelik bulgur
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 adet soğan
*yarım demet maydanoz (sevenler için, ben katmadım)
*4 diş sarımsak
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*pulbiber
*tuz
*karabiber
*köfte baharatı
Malhıtalı Köfte Tarifi Yapılışı Mercimeği 3 çay bardağı su ile ocağa koyup iyice yumuşayana kadar pişirin (içinde biraz suyu kalacak, dikkat edin çorba gibi olmasın) Küçük*leğene koyduğunuz köftelik bulgurun üzerine pişmiş mercimeği (suyu ile birlikte) dökün ve ikisini karıştırın Tepsinin ağzını kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin
Bir tavaya sıvı yağı koyup üzerine küçük doğradığımız soğanları koyup ocağa alın Kısık ateşte pişirin
Şişen bulgur ve mercimeğin içine sarımsakları rendeleyin veya ezin 1 yemek kaşığı salçayı ve yarım yemek kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve köfte baharatını ekleyip yoğurmaya başlayın Eğer ki çok kuru olmuşsa çok kaçırmadan biraz su ekleyebilirsiniz
Ocaktaki yağın ateşini biraz yükseltip soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca 2 yemek kaşığı biber salçası ekleyip tahta bir kaşıkla ezerek karıştırın Dilerseniz yağa da pul biber ekleyebilirsiniz
Yağı köftenin üzerine döküp tahta kaşıkla karıştırın Kıyılmış maydanozu ekleyin (sevenler için) İyice tüm malzemenin özdeşleşmesini sağlayın (yoğurabilirsiniz de elinizle)
Köfteden çiğ köfte yapar gibi küçük parçalar koparıp sıkıp şekil vererek tabağa dizin*Turşuyla beraber marul da yanında oldu mu çok güzel oluyor, tadına doyum olmuyor
Afiyet olsun!