iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
10 Malta Eriği
1 kg Süt
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Tozşeker
6 Kakaolu Bisküvi
100 gr Margarin
Vanilya
Sos Malzemesi:
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
15 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası 15 Çorba Kaşığı Kakao
Yemeğin Tarifi
Cam kaseye erikleri yerleştirin Başka bir kapta süt, irmik, şeker, vanilya ve margarini çırpıp, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin
Pişirdiğiniz karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün Pastayı bir gece buzdolabında bekletin
Sos malzemesi için su ile niastayı eritin Kakao ve süt ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin Sos ılınınca pastanın üzerine gezdirip servis yapın
NOT: Malta köşkü için hazırladığınız bu sosu dondurma ve parfelerde de kullanılabilirsiniz Sosu önceden hazırlayıp, buzdolabında sakladığınızda üstü kaymaklanmaz Yapacağınız tatlının cinsine göre sosun içine bir miktar şeker de ilave edilebilirsınız
10 Malta Eriği
1 kg Süt
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Tozşeker
6 Kakaolu Bisküvi
100 gr Margarin
Vanilya
Sos Malzemesi:
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
15 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası 15 Çorba Kaşığı Kakao
Yemeğin Tarifi
Cam kaseye erikleri yerleştirin Başka bir kapta süt, irmik, şeker, vanilya ve margarini çırpıp, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin
Pişirdiğiniz karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün Pastayı bir gece buzdolabında bekletin
Sos malzemesi için su ile niastayı eritin Kakao ve süt ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin Sos ılınınca pastanın üzerine gezdirip servis yapın
NOT: Malta köşkü için hazırladığınız bu sosu dondurma ve parfelerde de kullanılabilirsiniz Sosu önceden hazırlayıp, buzdolabında sakladığınızda üstü kaymaklanmaz Yapacağınız tatlının cinsine göre sosun içine bir miktar şeker de ilave edilebilirsınız