Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Manastır Pilavı

Manastır Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Manastır Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*100 ml pirinç
*100 ml greçka (karabuğday)
*100 ml kırmızı mercimek
*12 kuru soğan
*12 havuç
*12 diş sarımsak (isteğe bağlı)
*Tuz, karabiber, istenilen yemek çeşnisi
*2 defne yaprağı
*Zeytinyağı

Manastır Pilavı Tarifi Yapılışı Sayın arkadaşlar merhaba, yeni yıl çok çabuk yaklaşıyor ve hepinizi şimdiden kutluyorum İlginize değişik üç renkli pilav tarifi, ismi ise “Manastır pilavı, sanırsam çünkü tamamen vejetaryandır, hayvansal yağlar kullanılmıyor bir de az miktarda kalmış olan tahıllar ve bakliyatlarınızı bu şekilde değerlendirebilirsiniz
Soğanı ve sarımsağı ince kıyın, havucu irice rendeleyin ve hepsini zeytinyağında soteleyin En son tuzyemek çeşnisi ve karabiberi serpip karıştırın ve ateşten alın Sotelenmiş karışımı 3 ya da 4 eşit parçaya bölün ve birinci parçayı pilavlık bir tencereye koyup bir kat olarak düzleştirin Üzerine yıkanmış karabuğdayı döküp düzleştirin ve biraz tuzlayın Yine bir kat sotelenmiş sebze, sonra yıkanmış pirinçi döküp düzleştirin ve hafifçe tuzlayın Yine üzerine bir kat sotelenmiş sebze ve yıkanmış mercimeği döküp düzleştirin Hafifçe tuzlayıp üzerine (kaldıysa) sotelenmiş sebzeleri dökün En son defne yapraklarını koyup üstten 3 parmak geçecek kadar yavaşça sıcak suyu döküp ocağa alın Pilav kaynayınca kapakla kapatıp çoook kısık ateşte pişirin Pişmiş pilav suyu çekmiş ve şişmiş olmalı, ateşten alınca üzerine 2 çorba kaşığı zeytin yağı gezdirip 1015 dak kapağın altında dinlendirin ve hazır
Afiyet olsun!
 
858,497Konular
981,910Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt