Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Manavgat Belediye Başkanı Sözen'den Acı Sözler: '8 Mahalle Tamamen Yok Oldu'

Manavgat Belediye Başkanı Sözen'den Acı Sözler: '8 Mahalle Tamamen Yok Oldu'
0
18

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-75cbacde07a2bdb3898d9afa3b4f33901c620d9b.jpg

Antalya Manavgat'ta dün öğlen saatlerinde başlayan yangın sürüyor. Yangın nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. Yangınla ilgili son durumu paylaşan Manavgat Belediye Lideri Şükrü Sözen, ''Yaralılarımız var, vefat edenler var. En azından 7-8 mahallenin büsbütün yok olduğunu biliyorum. En makûs tarafı da kent merkezine kadar indi. Çaresiz kalmanın ne manaya geldiği gördüm. Anlatılmaz, çok süratli yürüyor. Bir bakıyorsunuz, 5 dakika içinde 3 kilometre yürümüş, 4 kilometre yürümüş. Vahim bir duman var. Lokasyon belirleyemiyor helikopterler, nokta belirlemekte zorluk çekiyorlar'' dedi.

Antalya Manavgat'ta dün öğlen saatlerinde başlayıp süratle yayılan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangınla ilgili son durum hakkında bilgi veren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Çok büyük yangın. Dün saat 12:00 üzere başladı. 4 farklı noktada başladı ve hala devam ediyor. En büyük olumsuzluk çok geniş bir havzada sürüyor. Şu an son geldiği nokta gece uzunluğu bütün gruplar çalıştı, hepimizi ayaktaydık. Kuzeyli güneyli 30 kilometre, doğulu batılı 40 kilometrenin üzerinde bir havzayı aldı ve büsbütün yayıldı" dedi.

'7-8 mahalle büsbütün yok oldu'

Gece havadan müdahale edilemeyince rüzgar nedeniyle karadan müdahalenin yetersiz kaldığını aktaran Lider Sözen, "Çevre ilçelerden ve vilayetlerden bütün takımlar teyakkuzda. Devletin bütün ögeleri vatandaşlarla bir arada teyakkuzda ancak maalesef ki çok büyük kayıplarımız var. Yaralılarımız var, vefat edenler var. En azından 7-8 mahallenin büsbütün yok olduğunu biliyorum. Hala devam ediyor, en büyük olumsuzluk çok tesirli bir rüzgar var. Yangına müdahale edilmekte çok zorluk çekiliyor. Arazi kaideleri, biraz da yangın kırsalda arazi kurallarında da karadan müdahaleyi zorlaştırıyor. En makus tarafı da kent merkezine kadar indi. Ulukapı Kirten mahallemiz var, Manavgat'a bitişik. Çeltikçi mahallemiz var, Işıklar mahallemiz var, tamamında Manavgat merkeze kadar indi. Önüne geçmeye çalışıyoruz. En büyük duamız bir an ince rüzgar kesilir tesirini kaybeder lakin çok büyük kaybımız var ve devam ediyor, birebir süratle devam ediyor" diye konuştu.

'Çaresiz kalmanın insanı ne hale getirdiğini gördüm'

"Oraya birkaç tane makine sevk ettik. Bütün komşu vilayet ve ilçelerin, belediyemizin takımları, ormanın, polisi ve jandarmanın takımları herkes teyakkuzda. Akılalmaz bir üzücü süreç, dün 12.00'den beri ayaktayız. Çaresiz kalmanın ne manaya geldiği gördüm. Çaresiz kalmanın insanı ne hale getirdiğini yaşadım, gördüm. Anlatılmaz, kimseye dilemiyorum. Bir an evvel bunu atlatalım, bütün ülkemin duasına gereksinimimiz var. Manavgat'ta herkes ayakta, çiftçimiz ilaç makinelerine su doldurup yangına müdahale ediyor. Çimento fabrikaları mikserleriyle su taşıyor. Traktörleriyle su taşıyorlar. Eline hortumunu alan müdahale etmeye çalışıyor. İnsan gücünü yetmeyeceği bir noktadayız şu anda. Anlatılmaz, çok süratli yürüyor. Bir bakıyorsunuz, 5 dakika içinde 3 kilometre yürümüş, 4 kilometre yürümüş. Havadan müdahalede de rüzgar olumsuz etken. Tıpkı vakitte da dehşetli bir duman var. Lokasyon belirleyemiyor helikopterler, nokta belirlemekte zorluk çekiyorlar lakin herkes canhıraş çalışıyor. Vatandaşların özel araçlarıyla yola çıkması sebebiyle yollar, kavşaklar, trafik sıkıntılı. Olay yerine gidecek teknik araçlar geç ulaşıyor. Vatandaşlarımızdan ricam, özel araçlarıyla ana arterlere kavşaklara çıkmasınlar."

Sarılar'da yangın devam ediyor

Öte yandan Sarılar Mahallesi bölgesine kadar ulaşan yangın, yerleşim yerleri ve tarım alanlarıyla birçok noktada tesirini gösterdi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda grup sevk edildi. Yangına karadan ve havadan müdahale sürerken, Sarılar Mezarlığı'nın yanı sıra mahallenin orta sokaklarına kadar alevler ilerledi. Bölgede oturanlar, konutları tahliye etmeye çalışırken, hayvanlarını da alevlerin ilerlediği alandan çıkarmaya çalıştı. Bölgedeki at çiftliğindeki hayvanlar da çıkarıldı.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Oymapınar Mahallesi'nde mahsur kalan 10 kişinin kurtarıldığını söyledi.

Yangın sonrası ortaya çıkan ağır dumanın kapladığı kıyı kısmında, gökyüzü kızıla bürünürken, yerli ve yabancı tatilcilerin de denize girmesi farklı imajlar oluşturdu.

Afet bölgesine ayrıyeten besin yardımı yapılması emeliyle cumartesi pazarında toplanma merkezi oluşturuldu. Yardım yapmak isteyenler de toplanma merkezine gelerek takviye verdi.

Hortumla müdahale ederken, alev kapanından çıkamamış...

Akseki ilçesine bağlı Kepezbeleni Mahallesi'nde başlayan yangında hayatını yitiren Hasan Ali Yüksel'in, mahallenin eski muhtarlarından olduğu belirtildi. Dün gece başlayan yangının meskenlerinin bulunduğu noktaya gelmesi üzerine Yüksel'in eşini bölgeden uzaklaştırdığı, kendisinin ise hortumla alevlere müdahale etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Bir müddet sonra meskeninin etrafını saran yangının ortasında kalan Yüksel'in alev kapanından çıkamadığı ve olay yerinde hayatını yitirdiği öğrenildi.

858,469Konular
981,198Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt