iltasyazilim
FD Üye
Mandalina Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler
*3 Yumurta
*3 yemek kaşığı*sıcak su
*1 paket vanilya şekeri
*1 çay bardağı*tozşeker
*100 gr Un
*1 tatlı kaşığı*kabartma tozu
Kreması için:
*200 ml krema
*1 paket vanilya şekeri
*100 gr toz şeker
*300 gr konserve mandalina
*100ml mandalina suyu (konserveden)
*500 gr labne (Quark)
*1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
*2 yemek kaşığı limonsuyu
Mandalina Dilimleri Tarifi Yapılışı Yumurta su ile az çırpılır
Seker ile vanilya şekeri eklenir 23 dakika mikser ile çırpılır Un ve kabartma tozu karıştırılır Yavaş yavaş hamurun üzerine elenir Kaşık yardımı ile az karıştırılır*30x40cm tepsiye yağlı kağıt serilir ve hamur üzerine dökülür Önce***den ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 10 dk pişirilir Fırından çıkartılıp*yağılı kağıt üzerine şeker serpilir, kek üzerine ters koyulur ve keke yapışık olan yağılı kağıt yavaşça kekten ayrılır*Kek ortadan ikiye kesilir ve soğumaya bırakılır
Krema için:
Labne, şeker, vanilya şekeri, mandalina suyu, limon suyu bir kap içerisinde karıştırılır*Rendelenmiş limon kabuğu eklenir Mandalinalar, vanilya kreması eklenir ve karıştırılır
(Ben krema olarak önceden çırpılmış Sahne yani sıvı krema) kullandım)
Hazırlanan krema kekin yarısına yayılır, kekin diğer yarısı üzerine kapatılır 2 saat buz dolabında bekletilir servis den önce üzerine pudra şekeri elenir
*3 Yumurta
*3 yemek kaşığı*sıcak su
*1 paket vanilya şekeri
*1 çay bardağı*tozşeker
*100 gr Un
*1 tatlı kaşığı*kabartma tozu
Kreması için:
*200 ml krema
*1 paket vanilya şekeri
*100 gr toz şeker
*300 gr konserve mandalina
*100ml mandalina suyu (konserveden)
*500 gr labne (Quark)
*1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
*2 yemek kaşığı limonsuyu
Mandalina Dilimleri Tarifi Yapılışı Yumurta su ile az çırpılır
Seker ile vanilya şekeri eklenir 23 dakika mikser ile çırpılır Un ve kabartma tozu karıştırılır Yavaş yavaş hamurun üzerine elenir Kaşık yardımı ile az karıştırılır*30x40cm tepsiye yağlı kağıt serilir ve hamur üzerine dökülür Önce***den ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 10 dk pişirilir Fırından çıkartılıp*yağılı kağıt üzerine şeker serpilir, kek üzerine ters koyulur ve keke yapışık olan yağılı kağıt yavaşça kekten ayrılır*Kek ortadan ikiye kesilir ve soğumaya bırakılır
Krema için:
Labne, şeker, vanilya şekeri, mandalina suyu, limon suyu bir kap içerisinde karıştırılır*Rendelenmiş limon kabuğu eklenir Mandalinalar, vanilya kreması eklenir ve karıştırılır
(Ben krema olarak önceden çırpılmış Sahne yani sıvı krema) kullandım)
Hazırlanan krema kekin yarısına yayılır, kekin diğer yarısı üzerine kapatılır 2 saat buz dolabında bekletilir servis den önce üzerine pudra şekeri elenir