iltasyazilim
FD Üye
Mandalina Dolgulu Pişmaniyeli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket tuzsuz etimek
*6 adet mandalina
*Yarım çay bardağı şeker
*2 su bardağı su
*3 yemek kaşığı nişasta
*200 gr pişmaniye
*1 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
*2 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
Mandalina Dolgulu Pişmaniyeli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Sizlerle elimde olan malzemelerle alelacele yaptığım ve övgüler alan özgün bir tarif paylaşacağım
Etimekler kare bir borcama dizilir Şerbet 1 su bardağı şeker 2 su bardağı suyla kaynatılır Sıcakken etimekler üzerine gezdirilir tamamı Mandalinalı dolgu için 67 adet mandalinanın suyu sıkılır Bir tencereye alınıp ısıtılır Su, şeker ve nişasta eklenip kaynatılır Soğumaya bırakılır Soğudukça jöle kıvamına gelen muhallebi etimeklerin üzerine dökülür Tamamen kaplanır Servis edilene dek buzdolabında muhafaza edilir Servis esnasında üzerine pişmaniye ve ceviz eklenir
Afiyet olsun
*1 paket tuzsuz etimek
*6 adet mandalina
*Yarım çay bardağı şeker
*2 su bardağı su
*3 yemek kaşığı nişasta
*200 gr pişmaniye
*1 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
*2 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
Mandalina Dolgulu Pişmaniyeli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Sizlerle elimde olan malzemelerle alelacele yaptığım ve övgüler alan özgün bir tarif paylaşacağım
Etimekler kare bir borcama dizilir Şerbet 1 su bardağı şeker 2 su bardağı suyla kaynatılır Sıcakken etimekler üzerine gezdirilir tamamı Mandalinalı dolgu için 67 adet mandalinanın suyu sıkılır Bir tencereye alınıp ısıtılır Su, şeker ve nişasta eklenip kaynatılır Soğumaya bırakılır Soğudukça jöle kıvamına gelen muhallebi etimeklerin üzerine dökülür Tamamen kaplanır Servis edilene dek buzdolabında muhafaza edilir Servis esnasında üzerine pişmaniye ve ceviz eklenir
Afiyet olsun