iltasyazilim
FD Üye
Mandalina Pelteli Kuplar Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre süt
*1 su bardağından bir parmak eksik şeker
*1 yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 paket 200 ml lik sıvı krema
*1 paket vanilya
Mandalina Peltesi İçin;
*2 su bardağı mandalina suyu
*2 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı şeker
Mandalina Pelteli Kuplar Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar? Nefis ve çok hafif lezzetiyle harika kuplar yapmak istermisiniz?İşte tarif ???????
1 litre süte yumurta sarısı, un, nişasta ve şeker konup çırpıcıyla iyice çırpılır Ocağa konup koyulaşana kadar, devamlı karıştırarak pişirilir Koyulaştıktan sonra 23 dakika daha pişirilip ocaktan alınır Sıvı krema ve vanilya eklenip tekrar iyice çırpılır
Hazır olan muhallebi kup, bardak veya kaselere üstte iki parmak boşluk kalacak şekilde pay edilir Bir kenarda soğumaya bırakılır
Mandalinalar iki su bardağı olacak şekilde sıkılır Tencereye dökülüp nişasta ve şeker eklenir Çırpıcıyla nişasta topakları gidene kadar çırpılıp pişirilmeye başlanır Koyulaşıp kaynayana kadar çırpıcıyla çırpılmaya devam edilir Mandalinalarınız ekşiyse bu aşamada tadına bakıp, damak zevkinize göre şeker ilavesi yapabilirsiniz
Pelte sıcakken kuplardaki muhallebinin üzerine pay edilir Soğuduktan sonra istenilen malzemeyle süslenir Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edilir
Çok hafif ve baymayan bir lezzet Mutlaka deneyin derim Şimdiden afiyet şeker olsun
?
*1 litre süt
*1 su bardağından bir parmak eksik şeker
*1 yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 paket 200 ml lik sıvı krema
*1 paket vanilya
Mandalina Peltesi İçin;
*2 su bardağı mandalina suyu
*2 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı şeker
Mandalina Pelteli Kuplar Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar? Nefis ve çok hafif lezzetiyle harika kuplar yapmak istermisiniz?İşte tarif ???????
1 litre süte yumurta sarısı, un, nişasta ve şeker konup çırpıcıyla iyice çırpılır Ocağa konup koyulaşana kadar, devamlı karıştırarak pişirilir Koyulaştıktan sonra 23 dakika daha pişirilip ocaktan alınır Sıvı krema ve vanilya eklenip tekrar iyice çırpılır
Hazır olan muhallebi kup, bardak veya kaselere üstte iki parmak boşluk kalacak şekilde pay edilir Bir kenarda soğumaya bırakılır
Mandalinalar iki su bardağı olacak şekilde sıkılır Tencereye dökülüp nişasta ve şeker eklenir Çırpıcıyla nişasta topakları gidene kadar çırpılıp pişirilmeye başlanır Koyulaşıp kaynayana kadar çırpıcıyla çırpılmaya devam edilir Mandalinalarınız ekşiyse bu aşamada tadına bakıp, damak zevkinize göre şeker ilavesi yapabilirsiniz
Pelte sıcakken kuplardaki muhallebinin üzerine pay edilir Soğuduktan sonra istenilen malzemeyle süslenir Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edilir
Çok hafif ve baymayan bir lezzet Mutlaka deneyin derim Şimdiden afiyet şeker olsun
?