iltasyazilim
FD Üye
Mandalina Pelteli Pratik Chesscake Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket petibör bisküvi
*1 paket Burçak bisküvi
*Yarım bardak süt
*2 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için;
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 litre süt
*6 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 küçük kutu labne peyniri (arzuya göre )
Mandalina peltesi için;
*10 tane mandalina
*4 kaşık buğday nişastası
*2 kaşık şeker
*2 5 bardak su
Mandalina Pelteli Pratik Chesscake Tarifi Yapılışı Bisküvileri ister robotla isterseniz elinizle bir kapta ufalıyoruz ,üzerine 2 kaşık eritilmiş tereyağ ve sütümüzü *ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz Yuvarlak kelepçeli kek kalıbımızın tabanına harcımızı *düzgün bir şekilde yayıyoruz Daha sonra buzdolabına koyuyoruz Muhallebisi için süt şeker ve nişastayı tenceremize koyup koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz ,daha sonra içine tereyağımızı ekliyoruz ocağımızın *altını kapatıyoruz, ilk sıcağı çıktıktan sonda labnemizi ekleyip mikserle 3 dk çırpıyoruz, dolaptan harcımızı *çıkarıp üzerine muhallebimizi ekliyoruz, son olarak peltesi için mandalinalarımızın suyunu sıkıyoruz bir tencereye koyuyoruz içine şekerimizi suyumuzu nişastamızı ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz Muhallebimizin üzerine döküyoruz ,1 gece dolapta bekletiyoruz,afiyet olsun
*1 paket petibör bisküvi
*1 paket Burçak bisküvi
*Yarım bardak süt
*2 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için;
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 litre süt
*6 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 küçük kutu labne peyniri (arzuya göre )
Mandalina peltesi için;
*10 tane mandalina
*4 kaşık buğday nişastası
*2 kaşık şeker
*2 5 bardak su
Mandalina Pelteli Pratik Chesscake Tarifi Yapılışı Bisküvileri ister robotla isterseniz elinizle bir kapta ufalıyoruz ,üzerine 2 kaşık eritilmiş tereyağ ve sütümüzü *ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz Yuvarlak kelepçeli kek kalıbımızın tabanına harcımızı *düzgün bir şekilde yayıyoruz Daha sonra buzdolabına koyuyoruz Muhallebisi için süt şeker ve nişastayı tenceremize koyup koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz ,daha sonra içine tereyağımızı ekliyoruz ocağımızın *altını kapatıyoruz, ilk sıcağı çıktıktan sonda labnemizi ekleyip mikserle 3 dk çırpıyoruz, dolaptan harcımızı *çıkarıp üzerine muhallebimizi ekliyoruz, son olarak peltesi için mandalinalarımızın suyunu sıkıyoruz bir tencereye koyuyoruz içine şekerimizi suyumuzu nişastamızı ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz Muhallebimizin üzerine döküyoruz ,1 gece dolapta bekletiyoruz,afiyet olsun