Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mandalina Veya Portakal Reçeli

Mandalina Veya Portakal Reçeli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler
56 tane mandalina (veya 3 tane portakal)
1, 5 su bardağı şeker
Yarım elma
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Önce mandalinalar (veya portakallar) soyulur (kabuğun altındaki beyaz zar tamamen alınır (bu reçelde kekremsi bir tat yaratıyor) Çekirdekleri alınır, ve küçük parçalara doğranır Hazırlanan mandalinalar derin bir tencereye alınır ve üzerine kabuğu soyulmuş ve çekirdeği alınmış yarım elma rendelenir, (ben küçük küçük doğradım) Yarım elma naturel pectin, yani katılaştırıcı görevini görüyor Sonra şeker ve su ilave edilir kaynatılır, çok çabuk köpürüyor, taşmasın dikkat edin Üzerinin köpüğünü alın ve ocağın altını kısın, kısık ateşte 4050 dakika pişirin ve bir yemek kaşığı limon suyu ekleyin ocağı kapatın Cam kavanozu sıcak suyla durulayın, iyice ısınsın ve hafif kurulayın, sıcak reçeli doldurun Metal kapağını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin Soğuduktan sonra dolaba kaldırın Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,820Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt