Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mandalina'dan tarhana yaptı! Resmen yeni bir soluk getirdi

Mandalina'dan tarhana yaptı! Resmen yeni bir soluk getirdi
0
127

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
mandalinadan_tarhana_yapti_resmen_yeni_bir_soluk_getirdi_1579357617_2156.jpg

Bodrum mandalinasını kullanarak sütlaç, dolma ve daha birçok çeşit yemek yapan Fadime Aslan bu sefer tarhana yaparak meşhur oldu.

Teşebbüsçü Fadime Aslan, meskende kendi imkanlarını kullanarak Bodrum mandalinasından birbirinden farklı lezzetler ortaya koydu. Mandalina reçeli, mandalina ekşisi, mandalina marmeladı, mandalina kabuğu salamurası, mandalina dolması, mandalina peyniri, mandalina sütlacı üzere enfes tarifler üreten Aslan bu sefer de mandalinadan tarhana yaptı. Kışın sıcak sıcak içilen tarhananın mandalinalı olduğunu duyanlar şaşırıyor.

rZXUO_1579357791_8765.jpg

C vitamini bakımından hayli yararlı olan mandalinadan tarhana yapan Fadime Hanım, birçok gribal illete da yeterli geldiğini söyledi. Görenleri şakına çeviren mandalina tarhanasının içinde bulgur, tarçın, zencifil üzere birçok eserde bölge alıyor.

ZjYWj_1579357918_1653.jpg

Bodrum mandalinasından tarhana yaptığını belirten Aslan şu tabirlere konum verdi: "Bodrum mandalinasının aroması çok keskin. Bugüne kadar mandalinadan dolma, sütlaç, baklava, peynir, pastil üzere bir çok eser yaptım.C vitamini deposu olan mandalinadan neden tarhana yapılmasın dedim. İksir üzere şifa deposu olan bir lezzet elde ettim. Sıcak ve soğuk olarak tüketilebiliyor. İçerisinde bulgur, tarçın, zencefil üzere bir çok farklı lezzet var. İçenlerin epey güzeline gidiyor”dedi.

W89R1_1579357968_4828.jpg
 

Similar threads

Özellikle kış sofralarının vazgeçilmezidir kendisi. Mis gibi kokusu evin her yerini sarar. Evet, evet tarhanadan bahsediyorum. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğüne yakışır. Tarhananın çorbası enfestir ama biz onun lezzetini başka yemeklere de taşıdık. Bakalım beğenecek misiniz? Haydi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Ege mutfağı,Ege bölgesi yemekleri,Ege yemekleri,ege bölgesinin yemekleri,ege yemekleri tarifi,ege yemekleri isimleri Ege Bölgesi dendiğinde akla; sıcak iklimin sıcak insanları, halis zeytinyağı, çeşitli yabani otları ve dünyanın yedi harikasından biri farzedilen bağları kazanç kesinlikle Ama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
türkiyede tahıllar,türkiye'de tahıl üretimi Türkiyede Tahıllar ve Tahılların Kullanılması Tahıllar genel olarak tümü pişirilerek besin olarak kullanılmazAncak Mısır ve pirinç istisnadır Tahıllar daha çok un olarak kullanılırlar Kepek oranı yüksek unlar seçim edilmelidir Kabartma tozu yerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
1 Ezogelin Çorbası Genellikle kış günleri tercih edilse de Ramazan ayında hem midenizi yormayacak hem de alışık olduğumuz bir çorbadır Ezogelin 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 tatlı kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı bulgur 2 çay kaşıgı pul biber 1 yemek kaşığı nane 3 diş sarımsak 1 orta boy soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
1. Kaburga Dolması Mardin'in en ünlü yemeklerinden biri olan Kaburga Dolması adeta yiyenleri kendinden geçiriyor. Farklı kültürlerin sentezlenmesiyle oluşan bu yemek sofraların göz dolduranlarından biri olacak.  Tarif İç pilavı hazırlamak için pirinci derin bir kaba alın ve tuzlu ılık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
858,506Konular
983,000Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt