Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mandalinalı Dana Yahnisi (4 Ki$ilik) PDT®

Mandalinalı Dana Yahnisi (4 Ki$ilik) PDT®

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
250 gram yağsız dana eti
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Bir tutam rezene
Bir tutam anason
Bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı un
1 diş sarmısak
Yarım tutam zencefil
2 adet pırasa (beyaz kısımları)
1 çay bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı mandalina suyu
1 adet mandalina kabuğu
15 adet kestane
Yarım kg balkabağı


Yemeğin Tarifi
Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın Üzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, iyice karıştırın Etleri sürekli karıştırarak, pişirin
Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın Sarımsağı, zencefili ve küçük doğranmış pırasaları ekleyin Birkaç dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmiş mandalina kabuğunu ilave edin Tencerenin kapağım kapatın Ağır ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin
Kestanelerin dış ve iç kabuklarını soyun Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde kesin Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin Yumuşayana dek pişirin Sıcak servis yapın
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt