iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 adet yumurta 34 su bardağı toz şeker 12 su bardağı zeytinyağı 12 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu 2 yemek kaşığı yoğurt 1,5 su bardağı un 12 su bardağı badem unu 1 paket kabartma tozu Üzeri için:
3 adet orta boy mandalina Fırın tepsisini yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı Servisi için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
NASIL YAPILIR?
Kek harcını hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın Toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir hal alana kadar mikser yardımıyla karıştırın Yoğurt, zeytinyağı ve beyaz kısımlarını da ayıkladıktan sonra taze taze sıktığınız mandalina suyunu kek harcına ekleyin Sıvı malzemeleri homojen bir hal alana kadar karıştırdığınız kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu katın Kekin tat ve kokusunu yüzde yüz olumlu yönde etkileyecek badem ununu da ekledikten sonra kek harcını tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın Kekin üzerine yerleştireceğiniz mandalinaların kabuklarını soyduktan sonra dilimlere ayırın ve üzerindeki beyaz kısımlarını temizleyin Tereyağıyla yağladığınız fırın tepsisine kek harcını dökün, üzerini bir spatula yardımıyla düzelttiğiniz keki, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin Fırından çıkan sıcak keki dinlendirdikten sonra dilimlere ayırın ve pudra şekeri ilavesiyle servis edin Sevdiklerinizle paylaşın
3 adet yumurta 34 su bardağı toz şeker 12 su bardağı zeytinyağı 12 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu 2 yemek kaşığı yoğurt 1,5 su bardağı un 12 su bardağı badem unu 1 paket kabartma tozu Üzeri için:
3 adet orta boy mandalina Fırın tepsisini yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı Servisi için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
NASIL YAPILIR?
Kek harcını hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın Toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir hal alana kadar mikser yardımıyla karıştırın Yoğurt, zeytinyağı ve beyaz kısımlarını da ayıkladıktan sonra taze taze sıktığınız mandalina suyunu kek harcına ekleyin Sıvı malzemeleri homojen bir hal alana kadar karıştırdığınız kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu katın Kekin tat ve kokusunu yüzde yüz olumlu yönde etkileyecek badem ununu da ekledikten sonra kek harcını tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın Kekin üzerine yerleştireceğiniz mandalinaların kabuklarını soyduktan sonra dilimlere ayırın ve üzerindeki beyaz kısımlarını temizleyin Tereyağıyla yağladığınız fırın tepsisine kek harcını dökün, üzerini bir spatula yardımıyla düzelttiğiniz keki, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin Fırından çıkan sıcak keki dinlendirdikten sonra dilimlere ayırın ve pudra şekeri ilavesiyle servis edin Sevdiklerinizle paylaşın