iltasyazilim
FD Üye
Mandalinalı Lokum Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu ( mandalinalar tatlı olsun )
*1 çay bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı mısır nişastası tepeleme
*1 paket* vanilya isteğe bağlı
*1 tatlı kaşığı margarin
*Bulamak için hindistan cevizi
Mandalinalı Lokum Tarifi Yapılışı Merhaba yine beğeneceğinizi umduğum bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim* Ben tadını beğendim Yalnız şunu belirtmek isterim mandalinalar tatlı olsun yoksa muhallebimiz ekşi olur
1
*O zaman tarife başlayalım
*Öncelikle mandalina suyu
*Şeker ve nişastayı tencereye alalım
*Kaynayana kadar karıştıralım
*Kaynadımı kıvam katılaşıyor
*Ocaktan alıp vanilya ve margarini ekleyip iyice karıştıralım
*Önceden ıslatıp suyunu süzdüğümüz su bardaklarına sıcak sıcak pelteyi paylaştıralım
*Oda ısısına geldiğinde buzdolabına alalım
*En az 4 yada 5 saat dolapta bekletelim Saati dolduktan sonra peltemizi dolaptan alıp kenarlarından hafif ayırarak hava almasını sağlayalım ve hindistan cevizi döktüğümüz tabağa koyalım
*Etrafını h cevizine bulayalım
*Bıçakla dilimleyip tekrar altını üstünü hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım Afiyet olsun
*2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu ( mandalinalar tatlı olsun )
*1 çay bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı mısır nişastası tepeleme
*1 paket* vanilya isteğe bağlı
*1 tatlı kaşığı margarin
*Bulamak için hindistan cevizi
Mandalinalı Lokum Tarifi Yapılışı Merhaba yine beğeneceğinizi umduğum bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim* Ben tadını beğendim Yalnız şunu belirtmek isterim mandalinalar tatlı olsun yoksa muhallebimiz ekşi olur
1
*O zaman tarife başlayalım
*Öncelikle mandalina suyu
*Şeker ve nişastayı tencereye alalım
*Kaynayana kadar karıştıralım
*Kaynadımı kıvam katılaşıyor
*Ocaktan alıp vanilya ve margarini ekleyip iyice karıştıralım
*Önceden ıslatıp suyunu süzdüğümüz su bardaklarına sıcak sıcak pelteyi paylaştıralım
*Oda ısısına geldiğinde buzdolabına alalım
*En az 4 yada 5 saat dolapta bekletelim Saati dolduktan sonra peltemizi dolaptan alıp kenarlarından hafif ayırarak hava almasını sağlayalım ve hindistan cevizi döktüğümüz tabağa koyalım
*Etrafını h cevizine bulayalım
*Bıçakla dilimleyip tekrar altını üstünü hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım Afiyet olsun