iltasyazilim
FD Üye
Resimli Mandalinalı Sığır Eti Tarifi
Mandalinalı Sığır Eti nasıl yapılır
Malzemeler
250 gram yağsız dana eti
1 tatlı kaşığı akıcı yağ
bir parça rezene
bir parça anason
bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı un
1 diş sarmısak
Yarım tutam zencefil
2 adet pırasa (beyaz kısımları)
1 akarsu bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı mandalina suyu
1 adet mandalina kabuğu
15 adet kestane
Yarım kg balkabağı
Yemeğin Tarifi
Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın Üzerine bir parça rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, adamakıllı karıştırın Etleri sürekli karıştırarak, pişirin
Bambaşka bir tencereye 1 tatlı kaşığı değişken yağı alın Sarımsağı, zencefili ve ufak doğranmış pırasaları ekleyin Birkaç dakika pişirdikten daha sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler biçiminde kesik mandalina kabuğunu ilave edin Tencerenin kapağım kapatın Ağır ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin
Kestanelerin dış ve iç kabuklarını soyun Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde muhakkak Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin Yumuşayana değin pişirin Sıcak servis yapın *
Mandalinalı Sığır Eti nasıl yapılır
Malzemeler
250 gram yağsız dana eti
1 tatlı kaşığı akıcı yağ
bir parça rezene
bir parça anason
bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı un
1 diş sarmısak
Yarım tutam zencefil
2 adet pırasa (beyaz kısımları)
1 akarsu bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı mandalina suyu
1 adet mandalina kabuğu
15 adet kestane
Yarım kg balkabağı
Yemeğin Tarifi
Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın Üzerine bir parça rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, adamakıllı karıştırın Etleri sürekli karıştırarak, pişirin
Bambaşka bir tencereye 1 tatlı kaşığı değişken yağı alın Sarımsağı, zencefili ve ufak doğranmış pırasaları ekleyin Birkaç dakika pişirdikten daha sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler biçiminde kesik mandalina kabuğunu ilave edin Tencerenin kapağım kapatın Ağır ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin
Kestanelerin dış ve iç kabuklarını soyun Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde muhakkak Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin Yumuşayana değin pişirin Sıcak servis yapın *