dreamseo
FD Üye
Mandalina Nedir?
Turunçgiller arasında yer alır Çin kökenli bir meyve olan mandalina yapraklarını dökmeyen istisnai meyvelerdendir Birçok çeşidi olan mandalinanın Clementine, Tangor, Satsuma, Owari gibi çeşitleri bulunmaktadır
Normal mevsiminde kış aylarında toplanan meyve sera faaliyetleri sonrasında yılın her döneminde bulunabilmektedir
Mandalinanın Faydaları
Karbonhidrat zengini olan meyve çiğ olarak tüketilmektedir Lif ve protein içeren mandalina E ve C vitamini açısından da zengindir Birçok içeriği bünyesinde barındıran meyve; yağ, brom, tiamin, piridoksin, sodyum, potasyum, kalsiyum, bakır gibi mineral ve bileşenleri içinde bulundurur
Nezle, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı korunmak amacıyla tüketilmektedir C vitamini içermektedir İçinde bulundurduğu c vitamini ile de karaciğer kanserinden korunmak amacıyla kullanılmaktadır Vücutta kolesterol üretimini kısıtlamaktadır Kan basıncını düzenlemektedir Kan basıncı düşük olan kişilerde düzenleyici olarak kullanılmaktadır Bol lif içeren yapısı nedeniyle de kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir Cilt sağlığını korumaktadır Saç sağlığını korumaktadır kırılgan yapıya sahip saç tellerini güçlendirir
Mandalina Suyunun Faydaları
Mandalinanın kendisi gibi antioksidan özellik göstermektedir Mandalina gibi mandalina kabuğu da faydalıdır
Mandalina suyu mandalinada olduğu gibi saç, cilt, metabolizmaya destek olur Mandalina suyu gıdalardaki demir emilimini hızlandırsa da demir miktarının artışına neden olmaz Sinir sistemini olumlu etkilemekle beraber, zihin ve hafıza gelişimi için de önemlidir Mandalina kabuğu doku sağlığının korunması ve mandalina kabuğu ile yapılan çayların iç organları koruma gibi faydaları söz konusudur Mandalina kabuğu ile yapılan çaylar düzenli olarak kullanıldığında kolesterolü düzenli seviyede tutar Çildi yumuşatan mandalina kabuğu kuru ciltler için de faydalıdır Cildi temizlemesinin yanında yağlardan da arındırır Mandalina kabuğu ile yapılan çaylar kan şekerini dengelerken karaciğer sağlığını da korumaya yardımcı olur Sindirim sistemi için faydalıdır Bağırsakların temizlenmesini sağlayarak kabızlık sorununu giderir Metabolizmayı hızlandırma ve canlandırma gibi etkileri söz konusudur Kanı temizleyerek kalp ve damar hastalıklarına karşı korur Yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur Akşamları tüketilen mandalina tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur Bulundurduğu A vitamini sayesinde kemikleri güçlendirir B vitamini zengini olan mandalina DNA ve RNA oluşumunu destekleyerek hücre yenilenmesini sağlar İltihapları önler E vitamini açısından zengindir Obeziteyi önler
Turunçgiller arasında yer alır Çin kökenli bir meyve olan mandalina yapraklarını dökmeyen istisnai meyvelerdendir Birçok çeşidi olan mandalinanın Clementine, Tangor, Satsuma, Owari gibi çeşitleri bulunmaktadır
Normal mevsiminde kış aylarında toplanan meyve sera faaliyetleri sonrasında yılın her döneminde bulunabilmektedir
Mandalinanın Faydaları
Karbonhidrat zengini olan meyve çiğ olarak tüketilmektedir Lif ve protein içeren mandalina E ve C vitamini açısından da zengindir Birçok içeriği bünyesinde barındıran meyve; yağ, brom, tiamin, piridoksin, sodyum, potasyum, kalsiyum, bakır gibi mineral ve bileşenleri içinde bulundurur
Nezle, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı korunmak amacıyla tüketilmektedir C vitamini içermektedir İçinde bulundurduğu c vitamini ile de karaciğer kanserinden korunmak amacıyla kullanılmaktadır Vücutta kolesterol üretimini kısıtlamaktadır Kan basıncını düzenlemektedir Kan basıncı düşük olan kişilerde düzenleyici olarak kullanılmaktadır Bol lif içeren yapısı nedeniyle de kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir Cilt sağlığını korumaktadır Saç sağlığını korumaktadır kırılgan yapıya sahip saç tellerini güçlendirir
Mandalina Suyunun Faydaları
Mandalinanın kendisi gibi antioksidan özellik göstermektedir Mandalina gibi mandalina kabuğu da faydalıdır
Mandalina suyu mandalinada olduğu gibi saç, cilt, metabolizmaya destek olur Mandalina suyu gıdalardaki demir emilimini hızlandırsa da demir miktarının artışına neden olmaz Sinir sistemini olumlu etkilemekle beraber, zihin ve hafıza gelişimi için de önemlidir Mandalina kabuğu doku sağlığının korunması ve mandalina kabuğu ile yapılan çayların iç organları koruma gibi faydaları söz konusudur Mandalina kabuğu ile yapılan çaylar düzenli olarak kullanıldığında kolesterolü düzenli seviyede tutar Çildi yumuşatan mandalina kabuğu kuru ciltler için de faydalıdır Cildi temizlemesinin yanında yağlardan da arındırır Mandalina kabuğu ile yapılan çaylar kan şekerini dengelerken karaciğer sağlığını da korumaya yardımcı olur Sindirim sistemi için faydalıdır Bağırsakların temizlenmesini sağlayarak kabızlık sorununu giderir Metabolizmayı hızlandırma ve canlandırma gibi etkileri söz konusudur Kanı temizleyerek kalp ve damar hastalıklarına karşı korur Yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur Akşamları tüketilen mandalina tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur Bulundurduğu A vitamini sayesinde kemikleri güçlendirir B vitamini zengini olan mandalina DNA ve RNA oluşumunu destekleyerek hücre yenilenmesini sağlar İltihapları önler E vitamini açısından zengindir Obeziteyi önler