Yaz geldiği devir yapılan en şık aktiflik ailecek yapılan pikniklerdir. Pikniklerin olmazsa olmazı mangal keyfi herkesin hayır diyemediği bir tercihtir. Gelgelelim mangal yakmakta zorlandığınız birtakım durumlar olabilir. Pekala, mangal yakmanın püf noktaları nelerdir? Ateş nasıl yakılır? İşte, cevaplar...
Ailecek pikniğe çıkıldığı hengam gerek duyulan ateş yakmak her ailenin gereksinim duyduğu bir gereksinimdir. Ateş yakmanın püf noktaları bilinirse epeyce kolay bir metot ile vaktinizi boşa harcamadan,etleri bozmadan yemeğinizi pişirebilirsiniz. Piknikte vaktin birçoklarını ateş yakmak ile uğraşmamak bir kaç ufak tüyo ile sizlere bu güçlü süreçte yardımcı oluyoruz. Pratik ateş yakma tekniği nasıl yapılır? Mangal ateşi nasıl yakılır? Kolay ve pratik ateş yakmanın püf noktaları nelerdir? Detaylar için sayfamızın alt kısmına göz atınız...
ATEŞ YAKMAK İÇİN PROSEDÜRLER;
- Kav alev aldıktan sonra küçük kol parçalan ve kuru yapraklardan oluşan materyallerin tutuşmasını sağlayınız.
- Kav mantarı, ormanlarda sıklıkla rastlanan çabuk tutuşabilen bir mantar cinsidir. Bu nedenle kav mantarını tercih edebilirsiniz.
- Çalı gereçleri tutuştuktan sonra ateşi güçlendirmek için ateşe orta kalınlıkta sopalar atınız.
- Esas yanacak materyal ise oldukça büyük olan basitçe kırılabilen kısımlardır. Etrafta kolaylıkla kırılabilen kısım arayışına girmek mekanına piknik ortamına hazırlıklı gelmeniz size vakit kazandıracaktır.
- Yaktığınız ateşi bütün gece kullanmak için büyük kütükler bulup yakmanız gerekir. (Ateş söndükten sonra bile kütük yanmaya devam etmeli)
Ihtar: Orman yangınlarının önüne geçmek için ateş yaktığınız nahiyenin özelliklerine dikkat ediniz. Bitki örtüsünün kuru olduğu mekanlarda ateş yakmayınız. Rüzgarlı mahallerde denetiminiz dışı büyük ateşler yakmayınız. Başkaca sarkmış kolların altında ateş yakmamaya dikkat ediniz.
Püf noktası: Ateş yakma anında çıraya gereksinim duyuyorsanız, bir avuç şekeri ateşin üzerine attığınızda çıra hizmeti gördüğüne tanık olacaksınız.