adanali
FD Üye
- Katılım
- Eki 20, 2019
- Mesajlar
- 2,792
- Etkileşim
- 0
- Puan
- 36
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- bilgilihocam.com
- F-D Coin
- 69
Mangal nasıl yapılır diye merak mı ediyor sunuz? Tüm detay ve ayrıntıları ile mangal yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyor olacağız. Bu noktada akıllara ilk olarak mangal kömürü nasıl yapılır sorusu gelmektedir. Mangal kömürü mangalı yakmak için önemli bir ihtiyaçtır. Sağlam ve kaliteli odun temin edebiliyorsanız odunla da mangal yakılabilmektedir. Ancak, günümüzde daha çok mangal mangal kömürü ile yakılmaktadır.
Türk Kültüründe çok önemli bir yere sahip olan mangalın en iyi şekilde nasıl yapılacağını bilmemizde fayda vardır. Herkes mangal yakabilir, mangalda et pişirebilir. Ancak, herkes lezzetli et pişiremez.
Bu noktada ilk olarak mangalı en iyi şekilde yakmalı ve etin sorunsuz bir şekilde pişirilebilmesi için közleri hazır hale getirmelisiniz. Özellikle mangal nasıl yakılır noktasında ihtiyacınız olan kiprit ya da çakmak, çıra ve ufak odun parçaları olacaktır. Ufak kağıt parçaları ve odunları çatı şeklinde dizerek alttan alevlendirebilirsiniz. Daha sonra biraz daha kalın odunlardan ateşi desteklemelisiniz.
İyice alev aldığında ve odunlar köz şekline geldiğinde mangal kömürlerini ateşe ekleyebilirsiniz. Mangal kömürlerinin odunlarla harmanlanması ile birlikte etler pişirilebilecek kıvama gelmiş olacaktır. Bu noktadan itibaren etlerinizi hazırlayabilirsiniz. Mangal üzerine tavuk, kırmızı et, bonfile, antrikot, balık ve benzer etleri pişirebilirsiniz.
Ateş ve közün ete katacağı nefis lezzeti hemen herkes iyi bilmektedir. Online sitemizde mangal nasıl yapılır resimli anlatım bölümü bulunmaktadır. Bu bölümden daha detaylı bilgiler alabilirsiniz.
İyi bir ızgara yapabilmek ve etleri kıvamında pişirebilmek için köürlerin tamamının kırmızı şekline gelmiş olması gerekmektedir. Mangal içerisindeki ateşlerin tamamını homejen bir şekilde dağıtmalısınız. Pişirecek olduğunuz etlerin soslarını ve tuzunu iyice karıştırarak hazırlamalısınız. Daha sonra bu etleri ızgara üzerine dizebilirsiniz. Tavuk ve benzer ürünleri uzun süreli pişirmelisiniz. Ancak, kırmızı eti çok fazla pişirmemelisiniz. Kırmızı etin uzun süre pişirilmesi durumunda et sertleşecek ve lezzeti azalmış olacaktır.
Mangal üzerindee tavuk pişirmek şu şekilde yapılacaktır. Soslanmış tavukları ızgara üzerine homojen bir şekilde dizmelisiniz. 2-3 dakika aralıklarla maşa yardımı ile etleri çevirmeniz çok iyi olacaktır. Etlerin tam olarak kızardığını görene kadar sık sık çevirme işlemine devam etmelisiniz. Çevirilen tevuklar tam olarak pişmiş olacak ve içleri çiğ kalmayacaktır.
Kırmızı et pişirmek istediğinizde durum biraz daha farklıdır. Aynı şekilde ateşin kuvvetli ve homojen bir şekilde dağıtılmış olmasına özen gösterin. Kırmızı etin maksimum 5 dakika içerisinde piştiğini ve bunun yeterli olduğunu ifade edebiliriz. Yazımızın sonunda tavuk mangal nasıl yapılır konusunda resimli anlatımlar bulunmaktadır. Tavuk mangal daha uzun süreçlidir.
Tavuğun çok iyi pişmesi için orta düzeyde bir ateşte en az 15 dakika pişirilmiş olması gerekmektedir. Aşırı kızgın olan ya da alevli ateşte tavuğun sadece derisi pişmiş ve içi çiğ kalmış olacaktır. Bu durumda da arzu ettiğiniz ızgara lezzetini alamamış olacaksınız. Etleri pişirirken ateşi sürekli taze tutmalısınız. Bunun içinde ateşi yellendirecek aparat temin etmelisiniz. Ateşe yellendirmediğiniz takdirde kısa sürede ateşin gücü azalmış ve küle dönmüş olacaktır.
Ülkemizin hemen her yerinde mangal yakmak ve etleri ateşte pişirmek büyük bir zevktir. İstanbul gibi büyük şehirlerde de sahiller, parklar, ormanlar ve piknik alanları mangal yapan kişi ve de kişilerle dolup taşmaktadır. Sizde hem kendiniz, hem de sevdikleriniz için bu anlatılanları dikkate alabilir ve çok daha lezzetli etler pişirebilirsiniz. İyi bir ızgara için mangalı çok iyi yakmanız ve eti kararınca pişirmeniz gerektiğini unutmamanız gerekiyor.
Türk Kültüründe çok önemli bir yere sahip olan mangalın en iyi şekilde nasıl yapılacağını bilmemizde fayda vardır. Herkes mangal yakabilir, mangalda et pişirebilir. Ancak, herkes lezzetli et pişiremez.
Bu noktada ilk olarak mangalı en iyi şekilde yakmalı ve etin sorunsuz bir şekilde pişirilebilmesi için közleri hazır hale getirmelisiniz. Özellikle mangal nasıl yakılır noktasında ihtiyacınız olan kiprit ya da çakmak, çıra ve ufak odun parçaları olacaktır. Ufak kağıt parçaları ve odunları çatı şeklinde dizerek alttan alevlendirebilirsiniz. Daha sonra biraz daha kalın odunlardan ateşi desteklemelisiniz.
İyice alev aldığında ve odunlar köz şekline geldiğinde mangal kömürlerini ateşe ekleyebilirsiniz. Mangal kömürlerinin odunlarla harmanlanması ile birlikte etler pişirilebilecek kıvama gelmiş olacaktır. Bu noktadan itibaren etlerinizi hazırlayabilirsiniz. Mangal üzerine tavuk, kırmızı et, bonfile, antrikot, balık ve benzer etleri pişirebilirsiniz.
Ateş ve közün ete katacağı nefis lezzeti hemen herkes iyi bilmektedir. Online sitemizde mangal nasıl yapılır resimli anlatım bölümü bulunmaktadır. Bu bölümden daha detaylı bilgiler alabilirsiniz.
İyi bir ızgara yapabilmek ve etleri kıvamında pişirebilmek için köürlerin tamamının kırmızı şekline gelmiş olması gerekmektedir. Mangal içerisindeki ateşlerin tamamını homejen bir şekilde dağıtmalısınız. Pişirecek olduğunuz etlerin soslarını ve tuzunu iyice karıştırarak hazırlamalısınız. Daha sonra bu etleri ızgara üzerine dizebilirsiniz. Tavuk ve benzer ürünleri uzun süreli pişirmelisiniz. Ancak, kırmızı eti çok fazla pişirmemelisiniz. Kırmızı etin uzun süre pişirilmesi durumunda et sertleşecek ve lezzeti azalmış olacaktır.
Mangal üzerindee tavuk pişirmek şu şekilde yapılacaktır. Soslanmış tavukları ızgara üzerine homojen bir şekilde dizmelisiniz. 2-3 dakika aralıklarla maşa yardımı ile etleri çevirmeniz çok iyi olacaktır. Etlerin tam olarak kızardığını görene kadar sık sık çevirme işlemine devam etmelisiniz. Çevirilen tevuklar tam olarak pişmiş olacak ve içleri çiğ kalmayacaktır.
Kırmızı et pişirmek istediğinizde durum biraz daha farklıdır. Aynı şekilde ateşin kuvvetli ve homojen bir şekilde dağıtılmış olmasına özen gösterin. Kırmızı etin maksimum 5 dakika içerisinde piştiğini ve bunun yeterli olduğunu ifade edebiliriz. Yazımızın sonunda tavuk mangal nasıl yapılır konusunda resimli anlatımlar bulunmaktadır. Tavuk mangal daha uzun süreçlidir.
Tavuğun çok iyi pişmesi için orta düzeyde bir ateşte en az 15 dakika pişirilmiş olması gerekmektedir. Aşırı kızgın olan ya da alevli ateşte tavuğun sadece derisi pişmiş ve içi çiğ kalmış olacaktır. Bu durumda da arzu ettiğiniz ızgara lezzetini alamamış olacaksınız. Etleri pişirirken ateşi sürekli taze tutmalısınız. Bunun içinde ateşi yellendirecek aparat temin etmelisiniz. Ateşe yellendirmediğiniz takdirde kısa sürede ateşin gücü azalmış ve küle dönmüş olacaktır.
Ülkemizin hemen her yerinde mangal yakmak ve etleri ateşte pişirmek büyük bir zevktir. İstanbul gibi büyük şehirlerde de sahiller, parklar, ormanlar ve piknik alanları mangal yapan kişi ve de kişilerle dolup taşmaktadır. Sizde hem kendiniz, hem de sevdikleriniz için bu anlatılanları dikkate alabilir ve çok daha lezzetli etler pişirebilirsiniz. İyi bir ızgara için mangalı çok iyi yakmanız ve eti kararınca pişirmeniz gerektiğini unutmamanız gerekiyor.