iltasyazilim
FD Üye
Arkadaşlar Selam Mangal'da Balık tarifi vereceğim ,
Yaz ayının gelmesi ile deniz ürünlerinden en sevdiğim balık türleri yağlanmaya başlıyor Bu da demektir ki ızgara mangal havası geliyor Pişirme yöntemlerinden ızgarayı çok seviyorum Pişirdiğimiz et, sebze veya balık kendi suyu ve yağıyla piştiği için çok daha lezzetli olmaktadır Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız diyet yapanlarında çok tercih ettiği yemek çeşididir Kalori açısından hafif ve yağsız olarak pişen balık çeşitlerinin mangal ateşinde lezzetlendiği ve kokusuyla iştah kabartan enfes bir tattır Ben Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız yaparken daha tatlı ve lezzetli olsun diye kendi hazırladığım sos da biraz bekletiyorum Balıklar hem bu lezzeti içine çekerek daha farklı bir lezzet ortaya çıkmaktadır Limon suyu, kuru soğan, kekik, tuz ve biraz da sıvıyağla muhteşem lezzetler yaratmak sizinde elinizde
Izgara Balık Tarifi
Izgara balık yapacağımız ızgarayı yağlayalım ve mangalı yakalım Ayrı bir yerde levrek balıklarımızı iyice yıkayalım ve temizleyelim Kuru soğanları rendeleyelim ve baharatlar ile karıştıralım Sıvıyağı ve limon suyunu da ilave ederek iyice harmanlayalım Daha sonra levrek balıklarımızı bu sos içinde bekletelim Mangal ateşimiz pişirmeye hazırlanınca balıklarımızı önü ve arkası kızarıncaya kadar pişirelim Balıklarımız yavaş yavaş piştikten sonra sıcak servis yapalım Afiyet olsun
Malzemeler
4 adet levrek veya çipura 4 adet kuru soğan 34 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, kekik
Yaz ayının gelmesi ile deniz ürünlerinden en sevdiğim balık türleri yağlanmaya başlıyor Bu da demektir ki ızgara mangal havası geliyor Pişirme yöntemlerinden ızgarayı çok seviyorum Pişirdiğimiz et, sebze veya balık kendi suyu ve yağıyla piştiği için çok daha lezzetli olmaktadır Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız diyet yapanlarında çok tercih ettiği yemek çeşididir Kalori açısından hafif ve yağsız olarak pişen balık çeşitlerinin mangal ateşinde lezzetlendiği ve kokusuyla iştah kabartan enfes bir tattır Ben Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız yaparken daha tatlı ve lezzetli olsun diye kendi hazırladığım sos da biraz bekletiyorum Balıklar hem bu lezzeti içine çekerek daha farklı bir lezzet ortaya çıkmaktadır Limon suyu, kuru soğan, kekik, tuz ve biraz da sıvıyağla muhteşem lezzetler yaratmak sizinde elinizde
Izgara Balık Tarifi
Izgara balık yapacağımız ızgarayı yağlayalım ve mangalı yakalım Ayrı bir yerde levrek balıklarımızı iyice yıkayalım ve temizleyelim Kuru soğanları rendeleyelim ve baharatlar ile karıştıralım Sıvıyağı ve limon suyunu da ilave ederek iyice harmanlayalım Daha sonra levrek balıklarımızı bu sos içinde bekletelim Mangal ateşimiz pişirmeye hazırlanınca balıklarımızı önü ve arkası kızarıncaya kadar pişirelim Balıklarımız yavaş yavaş piştikten sonra sıcak servis yapalım Afiyet olsun
Malzemeler
4 adet levrek veya çipura 4 adet kuru soğan 34 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, kekik