iltasyazilim
FD Üye
Mangalda Refika Burgeri Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr tek çekim dana döş
*4 dilim çedar peyniri
*1 çorba kaşığı galeta unu
*1 çorba kaşığı tane hardal
*1 çorba kaşığı pekmez
*1 çorba kaşığı sirke
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 hamburger ekmeği
*4 salatalık turşusu
*4 parça kıvırcık marul
*1 domates
*1 Koroplast Alüminyum Folyo
Mangalda Refika Burgeri Tarifi Yapılışı Bir kaseye tek çekim dana döş kıymayı, galeta unu, tane hardal, pekmez, sirke, yumurta, karabiber ve tuzu koyun
Harcı, köfte gibi ezerek değil hafif hafif yoğurun
Harçtan 4 tane hamburger köftesi yapın ve mangalın ızgarasına yerleştirin
Köftelerin bir taraflarını pişirip çevirin ve üzerine çedar peynirleri yerleştirin
Mangalda peyniri eritebilmek ve elinizi yakmadan kullanabilmek için alüminyum folyodan yaptığınız kapakla köftelerin üzerini kapatın
Ekmekleri de ızgaraya koyup, ısıtın
Köfteler pişip, peynir eridikten sonra ekmeğe tane hardal sürün
Köfteyi ekmeğin üzerine alın, dilimlediğiniz salatalık turşusunu, domatesi ve kıvırcık marulu koyup kapağını kapatıp, afiyetle yiyebilirsiniz
Refika öneri: Pişirirken köftelerin çok kurumaması ve ısırdığınızda suyunun akması bu işin püf noktası
*500 gr tek çekim dana döş
*4 dilim çedar peyniri
*1 çorba kaşığı galeta unu
*1 çorba kaşığı tane hardal
*1 çorba kaşığı pekmez
*1 çorba kaşığı sirke
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 hamburger ekmeği
*4 salatalık turşusu
*4 parça kıvırcık marul
*1 domates
*1 Koroplast Alüminyum Folyo
Mangalda Refika Burgeri Tarifi Yapılışı Bir kaseye tek çekim dana döş kıymayı, galeta unu, tane hardal, pekmez, sirke, yumurta, karabiber ve tuzu koyun
Harcı, köfte gibi ezerek değil hafif hafif yoğurun
Harçtan 4 tane hamburger köftesi yapın ve mangalın ızgarasına yerleştirin
Köftelerin bir taraflarını pişirip çevirin ve üzerine çedar peynirleri yerleştirin
Mangalda peyniri eritebilmek ve elinizi yakmadan kullanabilmek için alüminyum folyodan yaptığınız kapakla köftelerin üzerini kapatın
Ekmekleri de ızgaraya koyup, ısıtın
Köfteler pişip, peynir eridikten sonra ekmeğe tane hardal sürün
Köfteyi ekmeğin üzerine alın, dilimlediğiniz salatalık turşusunu, domatesi ve kıvırcık marulu koyup kapağını kapatıp, afiyetle yiyebilirsiniz
Refika öneri: Pişirirken köftelerin çok kurumaması ve ısırdığınızda suyunun akması bu işin püf noktası
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.