Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mango ve Yoğurt Köpüğü PDT

Mango ve Yoğurt Köpüğü PDT

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
1 portakal
2 büyük mango, dilimlenmiş
1 çay kaşığı toz jelatin
3 yemek kaşığı soğuk su
300 ml yoğurt
23 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta beyazı


HAZIRLANIŞI
Bir patates doğrayıcısı kullanarak portakaldan şeritler halinde kabuk parçaları kesin Küçük keskin bir bıçakla kabukları kibrit çöpü büyüklüğünde kesin
Küçük bir tavada suyu bir taşım kaynatın Portakal kabuğu şeritlerim 23 dakika haşlayın Süzüp soğuk su altında tutun Tekrar süzüp kâğıt havluyla kurulayın ve bir kenara koyun
Portakalın suyunu sıkın ve hazırlanmış mangoları ve portakal suyunu blenderda püre haline getirin(aynı işlemi mangoları süzgeçten geçirip portakal suyunu ekleyerek de yapabilirsiniz)
Jelatini küçük bir tava içindeki suya dökün 5 dakika kadar bekleyin Jelatini çok kısık ateşte 12 dakika eriyinceye kadar ısıtın
Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak erimiş jelatini mango püresinin üzerine dökün (Aşçının önerisine bakın) Yavaş yavaş yoğurdu ve pudra şekerim ekleyip karıştırın
Temiz kuru bir kapta yumurta, beyazını iyice çırpın Büyük metal bir kaşık kullanarak yumurta beyazım mango karışımına ekleyin Tadına bakıp gerekirse biraz daha pudra şekeri koyun
Köpüğü 4 tatlı kâsesine koyup portakal kabuğu şeritleri ile süsleyin 2 saat içinde servis yapın
DİKKAT: Portakalın sadece dıştaki renkli kabuğunu kullanın Kabuğun içte kalan beyaz kısmını kullanmayın
HAZIRLAMA: Mangoları bir tabağın üzerinde (sularını akıtmak için) aşağıda görüldüğü gibi soyun Orta büyük çekirdekten başlayarak büyük parçalar halinde mangoyu dilimleyin Kabuklarda kalan mangoları da kazıyıp dilimlere suyuyla birlikte ekleyin Kabuğu uzunlamasına ince keskin bir bıçakla soyup birkaç bölüme ayırın Bir bölümün kenarım bıçağın düz kısmıyla başparmağınızı arasına alıp kabuğunu soyun Kalan bölümleri de aynı şekilde ayırın
AŞÇININ ÖNERİSİ: Esnek plastik bir spatulayı tavanın dibinde kalan jöleyi kazımak için kullanın
ALTERNATİF: Eğer taze mango bulamıyorsanız, 500 gram konserve mango kullanabilirsiniz Yumuşak başka konserve meyveler de mango yerine kullanılabilir 300 ml püreye ihtiyacınız var
 
858,496Konular
981,802Mesajlar
29,870Kullanıcılar
kemalbelenSon üye
Üst Alt