iltasyazilim
FD Üye
Mangosten nedir
Mangosten Meyvesi hakkında bilgi
Mangosten Meyvesi resimleri
Mangosten in yetiştirildiği sahaların sınırları da kuzey ve güney yarımkürede 6° cı enlem dereceleri ile sınırlanmıştır Buna karşın Mangostenin 17° talep derecelerine dek yetiştirilmesine girişilmiş ise de; iyi sonuç alınamamıştır Mangosten ’ de Durian gibi, ne konserve üretimine ne de kurutmaya dirençli olmadığından, yalnız taze olarak tüketilir Dünyanın en leziz meyvelerindendir Boyu 25 m yüksekliğe değin büyüyen ağacının gövdesi siyah kabuklu ve çok ahenkli bir şekilde oluşmuş yatay dallarıyla azıcık çam ağacına benzer
Yetiştirildiği Yerler: Anavatanı Malaya yarım adası ve Sunda adaları olan bir meyve olup, Durian gibi yalnız yağışlı tropik ülkelerin bir ürünüdür
Faydaları: İçerdiği Demir baştan sona daha enerjik bir bünye sağlar Özünde yer alan Fosfor baştan sona de doku tamirlerinde, çoğalma için gerekli olan protein sentezinde, karbonhidrat ve yağların karoser tarafından kullanılmasında etkisi bulunmaktadır
Nasıl ve Nerede Kullanılır? Dilimlerini mandalina gibi yiyebilirsiniz Blenderden geçirip, kremalarınızda, tatlılarınızda, kokteyllerinizde vs kullanabilirsiniz Kabuğu kir yapabilir uyarı ediniz
Muhafaza Koşulları: 3 – 4 ºC de %80 – %90 nem oranında muhafaza edilmelidir
Besin Değerleri: C, B1, B2, Kalsiyum, Fosfor, Demir ve Karbonhidrat açısından zengin değerlere sahip bir meyvedir *
Mangosten Meyvesi hakkında bilgi
Mangosten Meyvesi resimleri
Mangosten in yetiştirildiği sahaların sınırları da kuzey ve güney yarımkürede 6° cı enlem dereceleri ile sınırlanmıştır Buna karşın Mangostenin 17° talep derecelerine dek yetiştirilmesine girişilmiş ise de; iyi sonuç alınamamıştır Mangosten ’ de Durian gibi, ne konserve üretimine ne de kurutmaya dirençli olmadığından, yalnız taze olarak tüketilir Dünyanın en leziz meyvelerindendir Boyu 25 m yüksekliğe değin büyüyen ağacının gövdesi siyah kabuklu ve çok ahenkli bir şekilde oluşmuş yatay dallarıyla azıcık çam ağacına benzer
Yetiştirildiği Yerler: Anavatanı Malaya yarım adası ve Sunda adaları olan bir meyve olup, Durian gibi yalnız yağışlı tropik ülkelerin bir ürünüdür
Faydaları: İçerdiği Demir baştan sona daha enerjik bir bünye sağlar Özünde yer alan Fosfor baştan sona de doku tamirlerinde, çoğalma için gerekli olan protein sentezinde, karbonhidrat ve yağların karoser tarafından kullanılmasında etkisi bulunmaktadır
Nasıl ve Nerede Kullanılır? Dilimlerini mandalina gibi yiyebilirsiniz Blenderden geçirip, kremalarınızda, tatlılarınızda, kokteyllerinizde vs kullanabilirsiniz Kabuğu kir yapabilir uyarı ediniz
Muhafaza Koşulları: 3 – 4 ºC de %80 – %90 nem oranında muhafaza edilmelidir
Besin Değerleri: C, B1, B2, Kalsiyum, Fosfor, Demir ve Karbonhidrat açısından zengin değerlere sahip bir meyvedir *