Mangosten nedir
Mangosten Meyvesi hakkında bilgi
Mangosten Meyvesi resimleri
imagesmangostenmeyvesi5afb5d54ebfbd
Mangosten in yetiştirildiği sahaların sınırları da kuzey ve guney yarımkurede 6° cı enlem dereceleri ile sınırlanmıştır Buna rağmen Mangostenin 17° arz derecelerine kadar yetiştirilmesine girişilmiş ise de; iyi sonuc alınamamıştır Mangosten ’ de Durian gibi, ne konserve uretimine ne de kurutmaya dayanıklı olmadığından, yalnız taze olarak tuketilir Dunyanın en lezzetli meyvelerindendir Boyu 25 m yuksekliğe kadar buyuyen ağacının govdesi siyah kabuklu ve cok duzenli bir şekilde oluşmuş yatay dallarıyla biraz cam ağacına benzer
Yetiştirildiği Yerler: Anavatanı Malaya yarım adası ve Sunda adaları olan bir meyve olup, Durian gibi yalnız yağışlı tropik ulkelerin bir urunudur
Faydaları: İcerdiği Demir sayesinde daha guclu bir bunye sağlar Ozunde yer alan Fosfor sayesinde de doku tamirlerinde, buyume icin gerekli olan protein sentezinde, karbonhidrat ve yağların vucut tarafından kullanılmasında etkisi bulunmaktadır
Nasıl ve Nerede Kullanılır? Dilimlerini mandalina gibi yiyebilirsiniz Blenderden gecirip, kremalarınızda, tatlılarınızda, kokteyllerinizde vs kullanabilirsiniz Kabuğu leke yapabilir dikkat ediniz
Muhafaza Koşulları: 3 – 4 ºC de %80 – %90 nem oranında muhafaza edilmelidir
Besin Değerleri: C, B1, B2, Kalsiyum, Fosfor, Demir ve Karbonhidrat acısından zengin değerlere sahip bir meyvedir
Mangosten Meyvesi hakkında bilgi
Mangosten Meyvesi resimleri
imagesmangostenmeyvesi5afb5d54ebfbd
Mangosten in yetiştirildiği sahaların sınırları da kuzey ve guney yarımkurede 6° cı enlem dereceleri ile sınırlanmıştır Buna rağmen Mangostenin 17° arz derecelerine kadar yetiştirilmesine girişilmiş ise de; iyi sonuc alınamamıştır Mangosten ’ de Durian gibi, ne konserve uretimine ne de kurutmaya dayanıklı olmadığından, yalnız taze olarak tuketilir Dunyanın en lezzetli meyvelerindendir Boyu 25 m yuksekliğe kadar buyuyen ağacının govdesi siyah kabuklu ve cok duzenli bir şekilde oluşmuş yatay dallarıyla biraz cam ağacına benzer
Yetiştirildiği Yerler: Anavatanı Malaya yarım adası ve Sunda adaları olan bir meyve olup, Durian gibi yalnız yağışlı tropik ulkelerin bir urunudur
Faydaları: İcerdiği Demir sayesinde daha guclu bir bunye sağlar Ozunde yer alan Fosfor sayesinde de doku tamirlerinde, buyume icin gerekli olan protein sentezinde, karbonhidrat ve yağların vucut tarafından kullanılmasında etkisi bulunmaktadır
Nasıl ve Nerede Kullanılır? Dilimlerini mandalina gibi yiyebilirsiniz Blenderden gecirip, kremalarınızda, tatlılarınızda, kokteyllerinizde vs kullanabilirsiniz Kabuğu leke yapabilir dikkat ediniz
Muhafaza Koşulları: 3 – 4 ºC de %80 – %90 nem oranında muhafaza edilmelidir
Besin Değerleri: C, B1, B2, Kalsiyum, Fosfor, Demir ve Karbonhidrat acısından zengin değerlere sahip bir meyvedir