iltasyazilim
FD Üye
Manisa Kebabı (Bohça Kebabı) Nasıl Yapılır?
Manisa Kebabı (Bohça Kebabı) Tarifi Resimli
Resimli Manisa Kebabı Tarifi
Manisa Kebabı (Bohça Kebabı)
Malzemeler
1300 gr kuşbaşı kuzu eti
2 adet orta zirve kurusoğan
2 adet havuç
3 adet patates
400 gr mantar (1 paket)
1 dere kaşığı kuru fesleğen
2 su bardağı sıcak su
tuzlu
karabiber
krep hamuru için:
3 adet yumurta
1,5 litre süt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
üzeri için:
kaşar peyniri (bohça adedi kadar dilimlenecek)
3 adet domates
810 adet sivribiber
Hazırlanışı
Kuşbaşı etleri sudan geçirin, soğanları piyazlık doğrayın Patatesleri küp küp, havuçları ise halka halka doğrayın Mantarları 4 ’e bölün
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene dek 6 çorba kaşığı tereyağı ile kavurun, suyunu çekmesine yakın 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin Havuçları ekleyerek 3–4 dakika daha karıştırarak kavurun, patatesi ve mantarı ekleyerek pişirmeye devam edin 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayana değin pişirin En son tuzlu ve biberini ilave edin, kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın
Tüm krep malzemesini derin bir kapta karıştırın (rondo kullanmanızı öğüt ederim) Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayın Krep hamurundan küçük bir kepçe yada cezveye e alıp tavaya dökün Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayınlama İki yüzünü de pişirin
Bütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın Kebaptan bir kepçe ile alın, krepin ortasına koyun ve bohça gibi kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirin Bütün kreplere benzer işlemi yapın ve üstüne krep sayısı dek kaşar peynirini dilimleyerek yerleştirin (her krepe 1 dilim) Domatesleri ve biberleri dilimleyin, krepin üstüne 1er adet koyarak kürdan ile tutturun
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirin Kıyılmış biberler ile süsleyerek servis yapın
*
Manisa Kebabı (Bohça Kebabı) Tarifi Resimli
Resimli Manisa Kebabı Tarifi
Manisa Kebabı (Bohça Kebabı)
Malzemeler
1300 gr kuşbaşı kuzu eti
2 adet orta zirve kurusoğan
2 adet havuç
3 adet patates
400 gr mantar (1 paket)
1 dere kaşığı kuru fesleğen
2 su bardağı sıcak su
tuzlu
karabiber
krep hamuru için:
3 adet yumurta
1,5 litre süt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
üzeri için:
kaşar peyniri (bohça adedi kadar dilimlenecek)
3 adet domates
810 adet sivribiber
Hazırlanışı
Kuşbaşı etleri sudan geçirin, soğanları piyazlık doğrayın Patatesleri küp küp, havuçları ise halka halka doğrayın Mantarları 4 ’e bölün
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene dek 6 çorba kaşığı tereyağı ile kavurun, suyunu çekmesine yakın 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin Havuçları ekleyerek 3–4 dakika daha karıştırarak kavurun, patatesi ve mantarı ekleyerek pişirmeye devam edin 2 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayana değin pişirin En son tuzlu ve biberini ilave edin, kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın
Tüm krep malzemesini derin bir kapta karıştırın (rondo kullanmanızı öğüt ederim) Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayın Krep hamurundan küçük bir kepçe yada cezveye e alıp tavaya dökün Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayınlama İki yüzünü de pişirin
Bütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın Kebaptan bir kepçe ile alın, krepin ortasına koyun ve bohça gibi kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirin Bütün kreplere benzer işlemi yapın ve üstüne krep sayısı dek kaşar peynirini dilimleyerek yerleştirin (her krepe 1 dilim) Domatesleri ve biberleri dilimleyin, krepin üstüne 1er adet koyarak kürdan ile tutturun
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirin Kıyılmış biberler ile süsleyerek servis yapın
*