Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Manisa Kebabı

Manisa Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Manisa Kebabı (8 Kişilik)

Malzemeler:
3 çorba kaşığı margarin
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
200 gr mantar
tuz
karabiber
kekik
krep hamuru için:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
sıvı yağ
8 dilim kaşar peyniri
2 adet domates
6 adet sivribiber


HAZIRLANIŞI :
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 3 çorba kaşığı margarinde kavuralımHavuçları halka halka dilimleyelim3 dakika daha kavuralımKuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ekleyip,pişirmeye devam edelimBiraz su ilave edip,ağır ateşte yumuşayana dek pişirelimTuz ve biberini ilave edelim
Krep için yumurtalar, un,süt,tuz ve sıvı yağı mutfak robotunda karıştıralımTeflon tavayı yağlayalımKrep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökelim Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayalımİki yüzünü de pişirelimBütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirelimKenarlarını sarkıtalım
Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp,krebin ortasına koyalımKrebi bohça biçiminde toplayalımKaseyi hafifçe yağlanmış küçük bir tepsiye ters çevirelimDiğer krepleri de aynı şekilde tepsiye koyalımÜzerlerine kaşar dilimlerini yerleştirelim
Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökelimÖnceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5 dk ısıtalımFırından çıkarıp,krebin üzerine 1 dilim domates ve biber koyup,kürdanla tuttturalım

 
858,496Konular
982,323Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt