Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Manisa Kebabı.

Manisa Kebabı.

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:
500600 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
1015 adet mantar
tuz, karabiber
12 kaşık zeytinyağı
Krep hamuru için:
1 paket krep un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
maydanoz(ince kıyılmış)
Üzeri için: Kaşar peyniri, domates, sivribiber

Hazırlanışı: Doğranmış soğanlar yağda biraz çevrilir, etler eklenir Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir Küçük küpler halinde doğranmış havuç eklenir, biraz pişirilir Kuşbaşı doğranmış patatesler ve büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölünmüş mantarlar eklenir, pişirmeye devam edilir En son bezelyeler,tuz, karabiber ve biraz da su ilave edilerek ağır ateşte yumuşayana dek pişirilir Daha sonra soğumaya bırakılır

Krep için tüm malzeme mikserle çırpılır Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar sıvıyağ gezdirilir, ısınınca krep karışımından 1 kepçe dökülür ve tavayı oynatarak bütün tabana yayılması sağlanır Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirilir Daha sonra çevrilip diğer yüzü de pişirilir Bu işlem hamur bitene kadar devam edilir

Kreplerden biri çukur bir kaseye yerleştirilir Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp krebin ortasına yerleştirilir Krebin sarkan kenarları bohça şeklinde katlanıp ters çevirerek hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine bir dilim kaşar, bir dilim domates ve sivri yerleştirilip kürdan batırılır Tencerede kalan etin sosu tepsiye dökülür Önceden ısıtılmış 180200 °C fırında 1015 dk kadar pişirilir

afiyet olsun
 
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt