iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
500600 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
1015 adet mantar
tuz, karabiber
12 kaşık zeytinyağı
Krep hamuru için:
1 paket krep un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
maydanoz(ince kıyılmış)
Üzeri için: Kaşar peyniri, domates, sivribiber
Hazırlanışı: Doğranmış soğanlar yağda biraz çevrilir, etler eklenir Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir Küçük küpler halinde doğranmış havuç eklenir, biraz pişirilir Kuşbaşı doğranmış patatesler ve büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölünmüş mantarlar eklenir, pişirmeye devam edilir En son bezelyeler,tuz, karabiber ve biraz da su ilave edilerek ağır ateşte yumuşayana dek pişirilir Daha sonra soğumaya bırakılır
Krep için tüm malzeme mikserle çırpılır Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar sıvıyağ gezdirilir, ısınınca krep karışımından 1 kepçe dökülür ve tavayı oynatarak bütün tabana yayılması sağlanır Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirilir Daha sonra çevrilip diğer yüzü de pişirilir Bu işlem hamur bitene kadar devam edilir
Kreplerden biri çukur bir kaseye yerleştirilir Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp krebin ortasına yerleştirilir Krebin sarkan kenarları bohça şeklinde katlanıp ters çevirerek hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine bir dilim kaşar, bir dilim domates ve sivri yerleştirilip kürdan batırılır Tencerede kalan etin sosu tepsiye dökülür Önceden ısıtılmış 180200 °C fırında 1015 dk kadar pişirilir
afiyet olsun
500600 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
1015 adet mantar
tuz, karabiber
12 kaşık zeytinyağı
Krep hamuru için:
1 paket krep un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
maydanoz(ince kıyılmış)
Üzeri için: Kaşar peyniri, domates, sivribiber
Hazırlanışı: Doğranmış soğanlar yağda biraz çevrilir, etler eklenir Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir Küçük küpler halinde doğranmış havuç eklenir, biraz pişirilir Kuşbaşı doğranmış patatesler ve büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölünmüş mantarlar eklenir, pişirmeye devam edilir En son bezelyeler,tuz, karabiber ve biraz da su ilave edilerek ağır ateşte yumuşayana dek pişirilir Daha sonra soğumaya bırakılır
Krep için tüm malzeme mikserle çırpılır Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar sıvıyağ gezdirilir, ısınınca krep karışımından 1 kepçe dökülür ve tavayı oynatarak bütün tabana yayılması sağlanır Orta ateşte kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirilir Daha sonra çevrilip diğer yüzü de pişirilir Bu işlem hamur bitene kadar devam edilir
Kreplerden biri çukur bir kaseye yerleştirilir Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp krebin ortasına yerleştirilir Krebin sarkan kenarları bohça şeklinde katlanıp ters çevirerek hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine bir dilim kaşar, bir dilim domates ve sivri yerleştirilip kürdan batırılır Tencerede kalan etin sosu tepsiye dökülür Önceden ısıtılmış 180200 °C fırında 1015 dk kadar pişirilir
afiyet olsun