iltasyazilim
FD Üye
manisa yemekleri,manisa yemek kültürü,manisanın yemekleri,manisa bölgesel yemekler,manisa yemek yemek tarifleri
Manisa Kebabı
Malzeme :
Yumuşak göre 23 dana eti 13 kuzu eti tereyağı sumak tuzlu domates yeşil biber kuru soğan maydanoz (Soğanla maydanoz ince ince kıyılarak bir arz sumakla karıştırılır)
Yapılışı :
Dana ve kuzu eti karmakarışık olarak çift kıyılmak suretiyle kıyma haline getirilir Tuzlanıp iyice yoğrularak şişlere sürükleyici ve pozitif kalın olmayacak bir şekilde sarılır Şişlere sarılan kebaplar odun kömürü ateşinde pişirilirken pideler de ayni ateşte ısıtılarak hafif kızartılır Domates ve biberler de aynı ateşte hafif közlenir Kızaran pideler servis tabağına alınarak kare kare kesilir Pişmiş olan kebaplar da şekilleri bozulmadan sürükleyici bir şekilde pidelerin üzerine alınır Kızdırılmış tereyağı gezdirilir sumak serpilir Közlenmiş domates ve biberle süslenip soğan salatası ile birlikte servis yapılır
Alaşehir Kapaması
Malzeme :
Un zeytinyağı kıyma soğan et suyu karabiber maydanoz tuz kimyon
Yapılışı :
Hamur yoğrulduktan sonradan ince ince açılır Ufak ufak karelere bölünür Hazırlanan hamur bir zaman zeytinyağında bekletilip dinlendirilir Farklı bir kapta kıyma soğan karabiber tuz maydanoz ve kimyon karıştırılarak hazırlanan malzemeler hamurlara bohça şeklinde yerleştirilir Dürülen kapama tavada kızartılır servis esnasında üzerine kaynar et suyu dökülür
Ekmek Dolması
Malzeme :
1 2 paket margarin ya da tereyağı
1 büyükçe soğan
1 2 kg kıyma
1 tane dolmalık ekmek (yuvarlak)
1 demet maydanoz
1 kaşık karabiber tuzlu
12 kaşık salça
Yapılışı :
Dolmalık ekmeğin üst kısmında bıçakla bir kapak kesilerek içi oyulur Çıkartılan iç ayrıntılarıyla ufalanarak bir kenara ayrılır Kıyma biraz yağ konulmuş bir kapta hafif kavrulur rendelenmiş veya ince kıyılmış soğan ek edilir Soğan biraz öldürdükten sonra iyice ufalanmış ekmek içi de ilave edilerek kavurmaya devam edilir İnce kıyılmış maydanoz tuz ve karabiber de eklenerek tamamen karıştırılır ve oyulmuş ekmeğin içine doldurulur kapağı kapatılır Kalan yağ bir kuşhanede eritilerek sulandırılmış salça da ilave edilir hazırlanan ekmek dolması kabın içine yerleştirilerek kısık ateşte pişirilir
Nohutlu Mantı
Hamur için gerekli araç gereç :
1 yumurta 1 dere bardağı süt 12 kg unsu
İçi için gerekli malzeme :
250 gr pişmiş nohut karabiber (Nohut karabiber ilavesiyle adamakıllı ezilir)
Üstüne :
100 gr tereyağı 05 kg yoğurt 23 diş sarımsak tuz pul biber
Yapılışı :
Süt yumurta un ve tuzlu azıcık ılık su ilavesiyle açılabilecek yumuşaklıkta bir hamur yapılır Oklava ya da merdane yardımıyla 1 mm kalınlığında açılır Açılan hamur 25 – 3 cm ’lik kareler halinde kesilir Karelerin içine hazırlanan nohut püresinden konularak her bir karenin köşeleri tepede toplanarak kapatılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir Üzerleri pembeleşene kadar fırında pişirilir Fırından alınan mantılar tercihen tavuk veya et suyunda haşlanır kevgirle suyu süzülerek servis tabaklarına alınır üzerine sarımsaklı yoğurt konur pul biberle kızdırılmış tereyağı gezdirilerek servis yapılır
Anekdot: Fırından çıkarılan mantıların tamamı tüketilmeyecekse buzdolabında kapalı bir kap içinde birkaç gün muhafaza edilmesi mümkündür
Börülce Tarator
Malzeme :
1 kg taze börülce 56 diş sarımsak 2 limonun suyu
152 fincan zeytinyağı 1 çorba kaşığı un birazcık tuz
Yapılışı :
Börülcelerin varsa kılçıkları ayıklanarak 34 cm uzunluğunda doğranır Az tuzlu suda haşlanarak süzülür Sarımsaklar azıcık tuz ile dövülür çukur bir kap içinde limon suyu zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı un ilavesiyle adamakıllı karıştırılır Haşlanıp süzülmüş ve soğutulmuş börülceler kapaklı bir barbar alınarak hazırlanan sos üstüne dökülerek asgari birkaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılır
Kabaklı Pide
Araç Gereç :
(10 pide için) 3 kg kabak 500 gr peynir
1 bağ maydanoz 1 baş soğan 1 nehir kaşığı zeytinyağı
4 yumurta 2 adet yeşil biber bir parça nane 1250 gr hamur
Yapılışı :
Kabakların kabuğu soyularak rendelenir Bir tepsiye konulup üzerine bir tedarik tuz ekilip 5 dakika bekletilir Kabaklar top top sıkılıp suyu süzülür ve tepsiye serilir Peynir kabağın üstüne rendelenir Maydanoz ince ince kıyılır Soğan ve biber yağda kavrulur ve malzemenin üzerine dökülür Yumurtalar kırılıp yeteri dek tuz ve nane eklenip pide harcının tümü karıştırılır Hamur 10 parçaya ayrılıp her birinin içine hazırlanan pide harcı paylaştırılır Kenarları kıvrılarak fırına verilir Fırından meydana çıkan pideler zeytinyağı ile yağlanıp servise sunulur
Anekdot: Istek edildiği taktirde kabak yerine ıspanak kullanılabilir
Manisa Yaprak Sarması
Malzeme :
Taze yaprak pirinç soğannane maydanoz domates
karabiber tuz zeytinyağı
Yapılışı :
Yaprak bir süre kaynar suda haşlanır Sudan alınan yaprak öbür bir vahşi alınır ve suyu süzdürülür Diğer tarafta pirinç rendelenmiş soğan nane maydanoz domates ve zeytinyağı ile karıştırılıp hazırlanan iç yapraklara yeteri kadar konularak yaprakların kenarı kapatılıp sigara böreği gibi sarılır Hazırlanan içe istenirse kıyma da ek edilir Hazırlanan sarmalar tencereye döşenir Üzerine yağ limon ve örtecek dek su doldurulur Sarmaların dağılmasını önlemek için üzerini bastıracak şekilde bir tabak örtülür Kısık ateşte 4560 dakika pişirilip soğutularak servis yapılır
Su Böreği
Malzeme :
1 kg un 16 yumurta 1 demet maydanoz 500 gr kıyma 2 paket margarin 150 gr tereyağı karabiber tuzlu
Yapılışı :
Unun içine 8 adet yumurta 1 yemek kaşığı tuzlu katılıp su ile kulak memesi yumuşaklığına gelene değin yoğrulur Margarin eritilerek ikiye bölünür yarısı kıyma kavurmakta yarısı da tepsi yağlamakta kullanılır Kıyma eritilen margarinle kavrulup soğutulur Kalan 8 yumurta kıymanın içine kırılır tuzlu karabiber ve maydanoz eklenir
Hamurun tamamı 8 parçaya bölünerek oklava yardımıyla yufka haline getirilir Tepsi yağlandıktan sonra 2 yufka arasına maydanoz katılarak tepsiye yayılır Bir tencerede tuz su kaynatılıp 4 adet yufka 6 ’şar parçaya bölünüp kaynamakta olan tuzlu suyun içinde ayrıntılarıyla pişirilir daha sonra kevgirle alınıp başka bir kaptaki soğuk suya bırakılır Oradan alındıktan daha sonra süzgüye konulup suyu süzdürülür Kavrulan kıyma karışımı 4 ’e bölünüp dörtte biri tepsiye yufkanın üzerine serilir Kıymanın üstüne sudan çıkan yufka parçaları serilir
Bu şekilde mevcut kıymalarla sudan çıkan yufkalar 3 ’er sefer serilir En üstte kalan 2 yufka arasına maydanoz serpilerek böreğin üstü örtülür Bu şekilde odun kömüründe pişirilerek servis yapılır
Sinkonta
Malzeme :
1 kg balkabağı 3 orta tepe soğan1 dere bardağı zeytinyağı 1 kaşık salça tuzlu un şeker sarımsak yoğurt
Yapılışı :
Kabak yıkanır soyulur ve yaklaşık 15 cm kalınlığında dilimlenir Üzerlerine azıcık tuz serpilerek bir süre bekletilir Soğanların ikisi ince ince doğranır yağlanmış fırın tepsisine bir sıra kabak bir sıra soğan elde etmek üzere yerleştirilir En üstüne halka halka indirilmiş bir soğan dizilir Şeker ve un serpilerek sulandırılmış salça ve zeytinyağı gezdirilir Fırında pişirildikten sonradan sarımsaklı yoğurtla servis yapılır
Mantar Tatlısı
Malzeme :
Yarım kilo mantar 10 cm kadar çapında hazırlanmış satılanyarı pişmiş süngerimsi hamur 250 gr ceviz 3 yumurta yarım kilo zeytinyağı veya mısırözü yağı 1 kg toz şeker 1 kg su
Yapılışı :
Hamurun üstüne konan mantarın içine dövülmüş cevizden birer kaşık konularak hamur ikiye katlanır kenarları bastırılarak kapatılır bir bir çırpılmış yumurtaya batırılan hamurlar kavgalı yağda kızartılır Tavadan alındıktan daha sonra önceden kaynatılmış ve soğutulmuş şurup içine atılır Servis yapılırken üstüne tarçın serpilir
Kula Şekerli Pidesi
Malzeme :
(1 adet pide için)
Çifte kavrulmuş tahin 100 gr toz şeker 125 gr hamur
Yapılışı :
Hamur yarım parmak kalınlığında açılır üzerine her tarafına yayılacak şekilde tahin sürülür Toz şeker tahinin üstüne serpilir Hamur rulo şeklinde yuvarlanır sonradan bir uzundan tutulup daire şekline getirilir Merdane ile 1 cm kalınlığında açılır Üzerine çifte kavrulmuş tahin sürülüp fırına verilir Fırından çıkarıldıktan sonradan 5 dakika bekletilip servis yapılır
Şevketi Sebze Bahçesi
Malzeme :
1 kg şevketi bostan yarım kilo kuşbaşı kuzu eti yarım su bardağı zeytinyağı 1 kaşık limon suyu 1 kaşık yoğurt 1 kaşık un 1 iri soğan tuz karabiber
Yapılışı :
Şevketi bostanlar ayıklanarak yıkanır ince uzun doğranır Yağda kavrulan soğan ve ete ek edilerek sararıncaya değin ara sıra karıştırılır İki bardak sıcak su ve tuzlu ilavesiyle kapağı kapatılır ateş kısılır Ocaktan alınmadan önce yoğurt un ve limon suyu ilavesi ile hazırlanan terbiye üstüne gezdirilip birkaç dakika daha kaynatılır
Simit Ekmeği
Malzeme :
1 çay bardağı nohut bir bardak ılık su un 1 yumurta tuzlu
Yapılışı :
Nohut ince ama un haline gelmeyecek şekilde havanda dövülür Akşamdan ılık bir bardak su ve aldığı dek un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır Üzeri örtülerek ılık bir yerde sabaha dek bekletilir Sabaha kadar kabaran bu hamur maya yapılarak un su ilavesiyle yoğrulur ve ılık bir yerde kabarıncaya kadar bekletilip fırına konmadan üzerine yumurta sarısı sürülür
Odun Köftesi
Araç Gereç :
1 kg koyun veya kuzu kıyması 20 gr dek tuz 20 gr değin un baharat
Yapılışı :
Kıyma un tuzlu ve baharat karıştırılarak tamamen yoğrulur Şişlere sarılarak elle düzeltilir Odun ateşinde pişirilerek dilimlenmiş domates kıyılmış soğan ve maydanozla servis yapılır
Kula Güveci
Malzeme :
Kuzu eti (böbrek yatağı ön ya da arka butlardan) domates biber tereyağı
Yapılışı :
Kuzu eti uygun bir şekilde yıkanarak toprak güveç veya herhangi bir kapta haşlanır Etin kefi alınıp suyu süzülür Haşlanmış olan et toprak güvece döşenir Üstüne iki dilim oldukça büyük domates ve bir iki tane biber konulur Yarım yemek yemek kaşığı tereyağı ilave edilir Etin kendi suyundan yeterince konularak fırına verilir Et pembeleştikten sonra fırından çıkarılarak servis yapılır *
Manisa Kebabı
Malzeme :
Yumuşak göre 23 dana eti 13 kuzu eti tereyağı sumak tuzlu domates yeşil biber kuru soğan maydanoz (Soğanla maydanoz ince ince kıyılarak bir arz sumakla karıştırılır)
Yapılışı :
Dana ve kuzu eti karmakarışık olarak çift kıyılmak suretiyle kıyma haline getirilir Tuzlanıp iyice yoğrularak şişlere sürükleyici ve pozitif kalın olmayacak bir şekilde sarılır Şişlere sarılan kebaplar odun kömürü ateşinde pişirilirken pideler de ayni ateşte ısıtılarak hafif kızartılır Domates ve biberler de aynı ateşte hafif közlenir Kızaran pideler servis tabağına alınarak kare kare kesilir Pişmiş olan kebaplar da şekilleri bozulmadan sürükleyici bir şekilde pidelerin üzerine alınır Kızdırılmış tereyağı gezdirilir sumak serpilir Közlenmiş domates ve biberle süslenip soğan salatası ile birlikte servis yapılır
Alaşehir Kapaması
Malzeme :
Un zeytinyağı kıyma soğan et suyu karabiber maydanoz tuz kimyon
Yapılışı :
Hamur yoğrulduktan sonradan ince ince açılır Ufak ufak karelere bölünür Hazırlanan hamur bir zaman zeytinyağında bekletilip dinlendirilir Farklı bir kapta kıyma soğan karabiber tuz maydanoz ve kimyon karıştırılarak hazırlanan malzemeler hamurlara bohça şeklinde yerleştirilir Dürülen kapama tavada kızartılır servis esnasında üzerine kaynar et suyu dökülür
Ekmek Dolması
Malzeme :
1 2 paket margarin ya da tereyağı
1 büyükçe soğan
1 2 kg kıyma
1 tane dolmalık ekmek (yuvarlak)
1 demet maydanoz
1 kaşık karabiber tuzlu
12 kaşık salça
Yapılışı :
Dolmalık ekmeğin üst kısmında bıçakla bir kapak kesilerek içi oyulur Çıkartılan iç ayrıntılarıyla ufalanarak bir kenara ayrılır Kıyma biraz yağ konulmuş bir kapta hafif kavrulur rendelenmiş veya ince kıyılmış soğan ek edilir Soğan biraz öldürdükten sonra iyice ufalanmış ekmek içi de ilave edilerek kavurmaya devam edilir İnce kıyılmış maydanoz tuz ve karabiber de eklenerek tamamen karıştırılır ve oyulmuş ekmeğin içine doldurulur kapağı kapatılır Kalan yağ bir kuşhanede eritilerek sulandırılmış salça da ilave edilir hazırlanan ekmek dolması kabın içine yerleştirilerek kısık ateşte pişirilir
Nohutlu Mantı
Hamur için gerekli araç gereç :
1 yumurta 1 dere bardağı süt 12 kg unsu
İçi için gerekli malzeme :
250 gr pişmiş nohut karabiber (Nohut karabiber ilavesiyle adamakıllı ezilir)
Üstüne :
100 gr tereyağı 05 kg yoğurt 23 diş sarımsak tuz pul biber
Yapılışı :
Süt yumurta un ve tuzlu azıcık ılık su ilavesiyle açılabilecek yumuşaklıkta bir hamur yapılır Oklava ya da merdane yardımıyla 1 mm kalınlığında açılır Açılan hamur 25 – 3 cm ’lik kareler halinde kesilir Karelerin içine hazırlanan nohut püresinden konularak her bir karenin köşeleri tepede toplanarak kapatılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir Üzerleri pembeleşene kadar fırında pişirilir Fırından alınan mantılar tercihen tavuk veya et suyunda haşlanır kevgirle suyu süzülerek servis tabaklarına alınır üzerine sarımsaklı yoğurt konur pul biberle kızdırılmış tereyağı gezdirilerek servis yapılır
Anekdot: Fırından çıkarılan mantıların tamamı tüketilmeyecekse buzdolabında kapalı bir kap içinde birkaç gün muhafaza edilmesi mümkündür
Börülce Tarator
Malzeme :
1 kg taze börülce 56 diş sarımsak 2 limonun suyu
152 fincan zeytinyağı 1 çorba kaşığı un birazcık tuz
Yapılışı :
Börülcelerin varsa kılçıkları ayıklanarak 34 cm uzunluğunda doğranır Az tuzlu suda haşlanarak süzülür Sarımsaklar azıcık tuz ile dövülür çukur bir kap içinde limon suyu zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı un ilavesiyle adamakıllı karıştırılır Haşlanıp süzülmüş ve soğutulmuş börülceler kapaklı bir barbar alınarak hazırlanan sos üstüne dökülerek asgari birkaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılır
Kabaklı Pide
Araç Gereç :
(10 pide için) 3 kg kabak 500 gr peynir
1 bağ maydanoz 1 baş soğan 1 nehir kaşığı zeytinyağı
4 yumurta 2 adet yeşil biber bir parça nane 1250 gr hamur
Yapılışı :
Kabakların kabuğu soyularak rendelenir Bir tepsiye konulup üzerine bir tedarik tuz ekilip 5 dakika bekletilir Kabaklar top top sıkılıp suyu süzülür ve tepsiye serilir Peynir kabağın üstüne rendelenir Maydanoz ince ince kıyılır Soğan ve biber yağda kavrulur ve malzemenin üzerine dökülür Yumurtalar kırılıp yeteri dek tuz ve nane eklenip pide harcının tümü karıştırılır Hamur 10 parçaya ayrılıp her birinin içine hazırlanan pide harcı paylaştırılır Kenarları kıvrılarak fırına verilir Fırından meydana çıkan pideler zeytinyağı ile yağlanıp servise sunulur
Anekdot: Istek edildiği taktirde kabak yerine ıspanak kullanılabilir
Manisa Yaprak Sarması
Malzeme :
Taze yaprak pirinç soğannane maydanoz domates
karabiber tuz zeytinyağı
Yapılışı :
Yaprak bir süre kaynar suda haşlanır Sudan alınan yaprak öbür bir vahşi alınır ve suyu süzdürülür Diğer tarafta pirinç rendelenmiş soğan nane maydanoz domates ve zeytinyağı ile karıştırılıp hazırlanan iç yapraklara yeteri kadar konularak yaprakların kenarı kapatılıp sigara böreği gibi sarılır Hazırlanan içe istenirse kıyma da ek edilir Hazırlanan sarmalar tencereye döşenir Üzerine yağ limon ve örtecek dek su doldurulur Sarmaların dağılmasını önlemek için üzerini bastıracak şekilde bir tabak örtülür Kısık ateşte 4560 dakika pişirilip soğutularak servis yapılır
Su Böreği
Malzeme :
1 kg un 16 yumurta 1 demet maydanoz 500 gr kıyma 2 paket margarin 150 gr tereyağı karabiber tuzlu
Yapılışı :
Unun içine 8 adet yumurta 1 yemek kaşığı tuzlu katılıp su ile kulak memesi yumuşaklığına gelene değin yoğrulur Margarin eritilerek ikiye bölünür yarısı kıyma kavurmakta yarısı da tepsi yağlamakta kullanılır Kıyma eritilen margarinle kavrulup soğutulur Kalan 8 yumurta kıymanın içine kırılır tuzlu karabiber ve maydanoz eklenir
Hamurun tamamı 8 parçaya bölünerek oklava yardımıyla yufka haline getirilir Tepsi yağlandıktan sonra 2 yufka arasına maydanoz katılarak tepsiye yayılır Bir tencerede tuz su kaynatılıp 4 adet yufka 6 ’şar parçaya bölünüp kaynamakta olan tuzlu suyun içinde ayrıntılarıyla pişirilir daha sonra kevgirle alınıp başka bir kaptaki soğuk suya bırakılır Oradan alındıktan daha sonra süzgüye konulup suyu süzdürülür Kavrulan kıyma karışımı 4 ’e bölünüp dörtte biri tepsiye yufkanın üzerine serilir Kıymanın üstüne sudan çıkan yufka parçaları serilir
Bu şekilde mevcut kıymalarla sudan çıkan yufkalar 3 ’er sefer serilir En üstte kalan 2 yufka arasına maydanoz serpilerek böreğin üstü örtülür Bu şekilde odun kömüründe pişirilerek servis yapılır
Sinkonta
Malzeme :
1 kg balkabağı 3 orta tepe soğan1 dere bardağı zeytinyağı 1 kaşık salça tuzlu un şeker sarımsak yoğurt
Yapılışı :
Kabak yıkanır soyulur ve yaklaşık 15 cm kalınlığında dilimlenir Üzerlerine azıcık tuz serpilerek bir süre bekletilir Soğanların ikisi ince ince doğranır yağlanmış fırın tepsisine bir sıra kabak bir sıra soğan elde etmek üzere yerleştirilir En üstüne halka halka indirilmiş bir soğan dizilir Şeker ve un serpilerek sulandırılmış salça ve zeytinyağı gezdirilir Fırında pişirildikten sonradan sarımsaklı yoğurtla servis yapılır
Mantar Tatlısı
Malzeme :
Yarım kilo mantar 10 cm kadar çapında hazırlanmış satılanyarı pişmiş süngerimsi hamur 250 gr ceviz 3 yumurta yarım kilo zeytinyağı veya mısırözü yağı 1 kg toz şeker 1 kg su
Yapılışı :
Hamurun üstüne konan mantarın içine dövülmüş cevizden birer kaşık konularak hamur ikiye katlanır kenarları bastırılarak kapatılır bir bir çırpılmış yumurtaya batırılan hamurlar kavgalı yağda kızartılır Tavadan alındıktan daha sonra önceden kaynatılmış ve soğutulmuş şurup içine atılır Servis yapılırken üstüne tarçın serpilir
Kula Şekerli Pidesi
Malzeme :
(1 adet pide için)
Çifte kavrulmuş tahin 100 gr toz şeker 125 gr hamur
Yapılışı :
Hamur yarım parmak kalınlığında açılır üzerine her tarafına yayılacak şekilde tahin sürülür Toz şeker tahinin üstüne serpilir Hamur rulo şeklinde yuvarlanır sonradan bir uzundan tutulup daire şekline getirilir Merdane ile 1 cm kalınlığında açılır Üzerine çifte kavrulmuş tahin sürülüp fırına verilir Fırından çıkarıldıktan sonradan 5 dakika bekletilip servis yapılır
Şevketi Sebze Bahçesi
Malzeme :
1 kg şevketi bostan yarım kilo kuşbaşı kuzu eti yarım su bardağı zeytinyağı 1 kaşık limon suyu 1 kaşık yoğurt 1 kaşık un 1 iri soğan tuz karabiber
Yapılışı :
Şevketi bostanlar ayıklanarak yıkanır ince uzun doğranır Yağda kavrulan soğan ve ete ek edilerek sararıncaya değin ara sıra karıştırılır İki bardak sıcak su ve tuzlu ilavesiyle kapağı kapatılır ateş kısılır Ocaktan alınmadan önce yoğurt un ve limon suyu ilavesi ile hazırlanan terbiye üstüne gezdirilip birkaç dakika daha kaynatılır
Simit Ekmeği
Malzeme :
1 çay bardağı nohut bir bardak ılık su un 1 yumurta tuzlu
Yapılışı :
Nohut ince ama un haline gelmeyecek şekilde havanda dövülür Akşamdan ılık bir bardak su ve aldığı dek un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır Üzeri örtülerek ılık bir yerde sabaha dek bekletilir Sabaha kadar kabaran bu hamur maya yapılarak un su ilavesiyle yoğrulur ve ılık bir yerde kabarıncaya kadar bekletilip fırına konmadan üzerine yumurta sarısı sürülür
Odun Köftesi
Araç Gereç :
1 kg koyun veya kuzu kıyması 20 gr dek tuz 20 gr değin un baharat
Yapılışı :
Kıyma un tuzlu ve baharat karıştırılarak tamamen yoğrulur Şişlere sarılarak elle düzeltilir Odun ateşinde pişirilerek dilimlenmiş domates kıyılmış soğan ve maydanozla servis yapılır
Kula Güveci
Malzeme :
Kuzu eti (böbrek yatağı ön ya da arka butlardan) domates biber tereyağı
Yapılışı :
Kuzu eti uygun bir şekilde yıkanarak toprak güveç veya herhangi bir kapta haşlanır Etin kefi alınıp suyu süzülür Haşlanmış olan et toprak güvece döşenir Üstüne iki dilim oldukça büyük domates ve bir iki tane biber konulur Yarım yemek yemek kaşığı tereyağı ilave edilir Etin kendi suyundan yeterince konularak fırına verilir Et pembeleştikten sonra fırından çıkarılarak servis yapılır *